Fecioara 4Caracteristici

Zodie de Pământ, mutabilă
Trei calități: loialitate, spirit analitic, hărnicie
Trei defecte: tipicară, prea critică, conservatoare

Fecioara este al șaselea semn al zodiacului, iar cei născuți în acest semn sunt ținta permanentă a glumelor pentru faptul că sunt pretențioși și au simțul critic foarte dezvoltat. Atenția lor pentru detalii are însă un singur scop, acela de a veni în ajutorul celorlalți.

Fecioarele, mai mult ca oricare alt semn, se nasc pentru a-i servi pe ceilalți și o fac cu mare bucurie. În plus, le place să muncească, pentru că acești nativi sunt harnici, metodici și eficienți. Au un simț al datoriei înnăscut, care îi face să muncească întotdeauna în folosul general.

Acest semn este reprezentat de o fecioară, dar asocierea nu trebuie luată chiar ca atare. În schimb, Fecioarele tind să împrumute unele calități ale acestora, cum ar fi modestia și umanitatea. Unii îi pot considera pe acești nativi cam reținuți, dar aceștia vor susține că este o trăsătură nobilă.

Mai mult decât orice, Fecioarelor le place latura lor practică și logică, iar reprezentanții acestui semn sunt foarte buni să cerceteze faptele, pentru că sunt foarte minuțioși. Din acest motiv sunt foarte apreciați la serviciu, pentru că își îndeplinesc sarcinile bine de prima dată.

Semnul Fecioarei este guvernat de Mercur, care așa cum se știe din mitologia romană nu prea stă locului. Zeul Mercur este plin de energie, fizică și mentală, și definește foarte bine firea Fecioarelor.

Mintea unei Fecioare este ocupată în majoritatea timpului, acesta este motivul pntru care reușesc să facă atât de multe lucruri.

Cei născuți în acest semn sunt comunicatori abili și se folosesc de acuitatea lor mentală pentru a-și maximiza avantajele.

Un dezavantaj este că Fecioarele pot deveni destul de sceptice și pot gândi prea mult lucrurile. Din fericire, Fecioarele sunt și studioase și își pot tempera impulsurile negative printr-o analiză atentă.

Una dintre trăsăturile lor negative este perfecționismul, care poate să stea în calea unei gândiri limpezi. Fecioarele sunt și foarte curate și ordonate, dar există totuși și excepții care confirmă regula.

Elementul asociat Fecioarei este Pământul, așa că nativii acestui semn au calități practice. Le plac bunurile materiale și sunt pretențioși cu ceea ce aduc în viața lor. Unii ar putea considera că se concentrează prea mult asupra propriei lor persoane, dar este vorba mai mult despre dorința de a se înconjura cu ceea ce li se potrivește.  Această tendință îi ajută și în afaceri, unde de regulă deciziile lor sunt ferme.

Cei născuți în acest semn sunt foarte sensibili și se folosesc de simțul critic. Au tendința să își facă griji, dar fac tot posibilul să își controleze impulsurile. Totuși, dacă nervozitatea lor nu va fi ținută sub control se poate transforma în ipohondrie. Din acest motiv, Fecioarele se preocupă mutl de propria sănătate, până când ajung să fie surse de informații despre diete și igienă. Multe fecioare aleg să urmeze o carieră medicală.

Le place să facă sport pentru că este sănătos, iar în dragoste sunt foarte devotați, chiar dacă sunt și puțin geloși.

 

Google ads