astro3 320x200Din punct de vedere astrologic, planetele sunt entități care își fac simțită prezența concret, dispun de o forță activă, de o energie care se manifestă specific în fiecare semn zodiacal. Când o planetă, în timpul mersului ei prin zodiac, se află într-un anumit semn, îi conferă acestuia o anumită influență și o anumită energie.

În analizarea hărților astrologice se iau în considerare 10 corpuri cerești, respectiv Soarele, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun și Pluton, iar fiecare dintre aceste corpuri are o semnificație precisă.

Haideți să vedem pe scurt ce semnificație astrologică și astronomică are fiecare planetă în parte:

Soarele

Soare 320x200Din punct de vedere astrologic, Soarele, guvernatorul Leului, simbolizează ziua și conștientul, este spiritul care unește toate lucrurile, energia vitală și personalitatea, iar la nivel spiritual reprezintă simbolul sinelui.  Astronomic, Soarele este steaua centrală și izvorul de energie al sistemului nostru solar, având un diametru de aproape 110 ori mai mare decât al Pământului.

 

 

Luna

Luna 320x200Luna este guvernatoarea Racului și reprezintă noaptea și inconștientul, cele mai  profunde nevoi personale și emoțiile noastre. Este asociată mamei și energiei feminine în general. Astronomic, Luna este satelitul natural al Pământului și al cincilea mare satelit natural din sistemul solar. Mișcarea de rotație a Lunii este sincronizată cu cea a Pământului, fața vizibilă a acesteia fiind marcată de cratere vulcanice întunecate.

Mercur

Mercur 320x200Mercur este guvernatorul Gemenilor și al Fecioarei și simbolizează comunicarea, abilitatea, mișcarea, informația și comerțul. Răspunde la întrebările cum gândim și cum ne mișcăm și arată cât de flexibili suntem. Astronomic, Mercur este cea mai apropiată planetă de Soare, fiind și cea mai mică dintre cele nouă cunoscute până acum.

 

Venus

venus 1Venus, planeta numită după zeița romană a dragostei și a frumuseții, este guvernatoarea Taurului și Balanței și reprezintă capacitatea noastră de a iubi, de a găsi frumusețea în toate aspectele vieții și de a ne bucura de existența fizică, creând un echilibru fin în relațiile cu ceilalți oameni. Astronomic, Venus este a doua planetă de la Soare, iar mișcarea sa de rotație este în sens opus majorității planetelor, ceea ce înseamnă că Soarele răsare la vest și apune la est.

 

Marte

Marte 320x200Marte, zeul războiului, este guvernatorul Berbecului. Marte este planeta energiei, acțiunii și a dorințelor. Marte guvernează instinctele noastre animalice pentru agresiune, mânie și supraviețuire.  Astronomic, Marte, supranumită Planeta Roșie, este a patra planetă de la Soare și a doua cea mai mică din sistemul solar după Mercur. Este o planetă terestră, cu atmosferă rarefiată, iar perioada de rotație și anotimpurile sunt asemănătoare cu cele ale Pământului.

 

Jupiter

jupiter 320x200Jupiter, guvernatorul Săgetătorului, este considerat marele benefic, fiind de multe ori considerată planeta norocului. Este și planeta dreptății, a poziției sociale și  a dezvoltării. Astronomic, Jupiter este un gigant al sistemului nostru solar, cu un diametru de 11 ori mai mare ca al Pământului și cu o influență gravitațională puternică asupra planetelor și asteroizilor.

 

 

Saturn

Saturn 320x200Saturn, guvernatorul Capricornului, ne impresionează prin seriozitatea, rigoarea, realismul, adevărul si simplitatea pe care le impune în semnele în care tranzitează. Dar pe cât de austeră este planeta din punct de vedere astrologic, pe atât de spectaculoasă este din punct de vedere astronomic, cu inelele ei formate din miliarde de particule de gheață și rocă de diferite dimensiuni!

 

Uranus

Uranus 320x200Uranus, guvernatoarea Vărsătorului, este o planetă a energiei aducătoare de schimbări. Uranus este vizionară, respinge tradițiile și susține originalitatea, fiind asociată tehnologiei, inovației și descoperirilor. Astronomic, Uranus este a șaptea planetă de la Soare, are al treilea mare diametru și o compoziție similară cu cea a lui Neptun, ambele fiind supranumite giganți de gheață. Ca și alte planete gigantice, Uranus are un sistem de inele și numeroase luni.

 

 

Neptun

Neptun 320x200Neptun, zeul mărilor, este guvernatorul Peștilor. Astrologic, Neptun este planeta inspirației și a creativității, iar deplasarea sa lentă în jurul zodiacului face ca efectul său să marcheze o întreagă generație. Astronomic, Neptun este a opta și cea mai îndepărtată planetă față de Soare și a patra în funcție de mărimea diametrului.

 

Pluton

Pluton 320x200Pluton, guvernează Scorpionul și este planeta transformării, a regenerării și a renașterii. Vrem nu vrem, sub influența sa trebuie să renunțăm la ce este vechi în viața noastră pentru a face loc noului! Dacă nu ne conformăm, Pluton ne va obliga să o facem și nu va fi prea plăcut! Astronomic, Pluton este o planetă pitică descoperită în 1930 în centura Kuiper, din spatele lui Neptun, și se rotește în jurul Soarelui în aproape 248 de ani.