mistretulTrei calități: flexibili, gentili, optimiști

Trei defecte: influențabili, înceți, șovăitori

Majoritatea celor născuți în semnul Mistrețului au o personalitate adaptabilă și nu le place să facă rău altora. Sunt foarte rezistenți și încearcă să își atingă scopurile pas cu pas. Cu toate acestea, deseori devin impulsivi atunci când dau de necaz, dar partea bună este că se adaptează rapid și își recapătă încrederea.

                wood dog 2018Câinii sunt persoane inteligente, interiorizate, nu foarte capabile să își împărtășească liber gândurile cu ceilalți. Cei născuți sub semnul Câinelui au o viață interioară bogată, deseori se pierd în gânduri, apreciază opțiunile cu care se confruntă zi de zi și se pot simți bine de unii singuri ore în șir, rezolvând puzzle-uri, de exemplu.

        

Apt să ducă o viață serioasă și precaută, un Câine poate să-și rezolve treburile cu eficiență, dar rareori merg dincolo de ceea ce li se cere. Asta pentru că au lucruri mai importante de făcut decât să-și piardă timpul încercând să îi impresioneze pe ceilalți. Ei preferă să se bucure de ceea ce le place să facă, decât să își sacrifice liberatatea pentru un mic câștig material.

cocos2Cocoșul este caracterizat de o personalitate hotărâtă, pasională și harnică. Își exprimă punctele de vedere cu hotărâre, iar uneori poate fi perceput ca prea direct, dar este vorba doar despre onestitatea sa interioară.

 

Nativii Cocoș pot fi încăpățânați uneori, pentru că au mai multă încredere în propriile lor opinii decât în ale altora. Noroc că au un interes sincer în bunăstarea celorlalți. Cocoșul mai este cunoscut și pentru mândrie, calitate pe care o împărtășește cu bucurie și restului lumii.

            

oaie 2Între celebritățile născute în anul Oii se află Mark Twain, Muhammad Ali, Barbara Walters, Nicole Kidman, Amy Lee, Clair Dianes, Judy Davis, Kate Hudson, Veronica Lake, Jamie Foxx, Julia Roberts, Pamela Anderson, Jane Austen, Anne Bancroft, George Burns, Leslie Caron, Catherine Deneuve, Robert De Niro, Mel Gibson, George Harrison, Julio Englesias, Buster Keaton, Mick Jagger, Sir Laurence Olivier, Vangelis, John Wayne, Bruce Willis.

 

 

 

cal     Spiritul calului este recunoscut a fi etosul poporului chinez, cel care face eforturi continue  pentru dezvoltarea personală. Calul este energic, strălucitor, cald, inteligent și capabil. În vechime, o  persoană capabilă era definită drept “Qianli Ma”, un cal care poate străbate o mie de li pe zi ( un li  echivalează cu 500 de metri).

 

       Cei născuți în anul calului au tehnici ingenioase de comunicare și vor să fie întotdeauna în lumina  reflectoarelor. Sunt inteligenți, perspicace, talentați, practici dar încăpățânați. Le place distracția și  aglomerația. Sunt populari în rândul prietenilor, activi la locul de muncă și refuză să se dea bătuți.


         Ca puncte slabe, caii nu suportă prea multe constrângeri, iar interesele lor pot fi uneori  superficiale și lipsite de substanță. Sunt rezistenți, dar deseori nerăbdători și cu un temperament  aprins. Au o natură strălucitoare dar risipitoare, întrucât nu se pricep să își administreze finanțele.

 

         Unii dintre cei care sunt născuți sub semnul calului se învârt îm cercuri strălucitoare și au cariere de prestigiu. Tind însă să se implice în nenumărate proiecte, deseori nereușind să ducă la bun sfârșit ceea de au început.

 calÎntre personalitățile născute în Anul Calului se numără Louisa May Alcott, Chopin, Davy Crockett, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Sandra Day O'Connor, Rembrandt, Teddy Roosevelt, Sir Isaac Newton, Barbara Streisand, Cindy Crawford, Cynthia Nixon, Denzel Washington, Harrison Ford, Jason Biggs, Jackie Chan, Jerry Seinfeld, John Travolta, Leonard Bernstein, Oprah Winfrey, Paul McCartney, Rembrandt, Ashton Kutcher, Emma Watson, Josh Hartnett, Katie Holmes, Kristen Stewart, Kobe Bryant, Genghis Khan, împărații Kangxi și Yongzheng of China’s Qing Dynasty (1644 - 1911).