numereNumerologia face o corelație ocultă și esoterică între numere și obiecte fizice sau situații de viață. Oamenii care cred în numerologie susțin că numerele guvernează o mare parte din ceea ce se întâmplă în relații, sănătate, finanțe, și viață în general.

În conformitate cu această credință, numerele derivate din numele și data nașterii unei persoane pot fi folosite pentru a calcula o diagramă de numerologie care să arate personalitatea, tipul de relații ale persoanei respective și chiar viitorul acesteia. Nu există nicio dovadă științifică că oricare dintre aceste afirmații sunt adevărate, dar acest lucru nu oprește oamenii să creadă sau să fie interesați de informațiile pe care le poate da numerologia.

 

Numerologia își are originea aproximativ din anul 1.000 înainte de Hristos, atunci când numerele romane și ebraice constau din litere ale alfabetului și numărul zero nu fusese încă inventat.

Babilonienii au fost primii care au folosit numărul zero, ca element de separare, din secolul al treilea înaintea erei noastre. Conceptul de zero, ca număr și nu doar un simbol de separare a fost folosit în India, în secolul 9. Utilizarea numărului zero a fost popularizată în Europa în timpul secolului 11, ​​de către matematicianul italian Fibonacci.

Forma occidentală a Numerologiei, sistemul pitagorian, este cel mai rezistent ăi mai popular din toate metodele create vreodată. Chinezii, japonezii, grecii, evreii, egiptenii, fenicienii, primii creștini, maiașii și incașii toți au creat sisteme numerologice, pentru a se înțelege mai bine pe ei înșiși și universul, potrivit cărții “Numerology: Key to Your Inner Self”, scrisă de numerologul Hans Decoz.

Numerologia pitagoriană a fost organizată de folozoful și matematicianul grec Pitagora, care a combinat disciplinele matamatice ale științelor arabilor, druizilor, fenicienilor și egiptenilor. De atunci, sistemul lui Pitagora a continuat să evolueze, formând baza spirituală a multor societăți secrete, cum ar fi masoneria.

În prezent, pe măsură ce societatea industrializată devine tot mai computerizată ăi dependentă de sistemele numerile, fascinația acestei științe antice spirituale continuă să crească.