Floare lotusFeng Shui înseamnă “Vânt și Apă”. Este o știință chinezească care datează de acum 6000 de ani. În China acelor timpuri, doar nobilimea sau persoanele importante aveau acces la beneficiile oferite de această știință.

Cele 2 elemente, apă și vânt, sunt două forme esențiale ale energiei care schimbă câmpul energetic ce ne înconjoară și îl pun într-o perfectă armonie cu noi. Casa noastră sau biroul sunt un microcosmos care se află în strânsă legătură cu cei care își petrec timpul acolo. 

În metafizica chineză există trei factori cosmici care ne influențează existența:

  • Norocul Ceresc
  • Norocul Pământesc
  • Norocul Omenesc

Prin practici Feng Shui, bine stabilite, putem interveni și îmbunătăți considerabil Norocul Pământesc, care guvernează o treime din destinul nostru. Norocul Pământesc este reprezentat de mediul unde locuim, unde lucrăm, sau unde ne petrecem majoritatea timpului, așadar acesta are un rol extrem de important în formularea destinului nostru.

Pe de altă parte există energii pozitive și energii negative. Vestea bună e că, odată identificate, cele negative vor putea fi anihilate, le putem reduce influența asupra vieții noastre, iar pe cele bune le vom folosi pentru a ne atinge obiectivele, pentru a fi mai prosperi, mai sănătoși și să identificăm cu mai multă ușurință oportunitățile care apar în viața de zi cu zi.

Feng Shui-ul tradițional este o știință chinezească și nu are nimic în comun cu științele oculte, superstițiile sau religiile. Prin practica Feng Shui se obține o armonie și o îmbunătățire a vieții noastre.  Chiar și cei mai sceptici au rămas uimiți de rezultatele obținute prin Feng Shui.