CT2

Cele 22 de cărți care fac parte din Arcanele Majore sunt o serie de imagini care  descriu diferitele etape ale unei călătorii. Această călătorie este una familiară multor mituri, legende și basme, precum și celor  mai importante învățături religioase.

Originile Tarotului

Este călătoria vieții pe care toate ființele umane trebuie să o facă, de la naștere, trecând  prin copilărie, puternica influență a părinților, adolescența cu dragoste, răzvrătiri și conflicte,  maturitatea cu provocările ei concrete, etice și morale. Pierderi și crize, disperare și  transformări, până la apariția unei noi speranțe, către victorie și îndeplinirea unui nou obiectiv, care conduce în cele din urmă la o nouă călătorie.

Acest ciclu nu este doar unul cronologic ci unul care apare de multe ori în viață, pentru că orice ni se întâmplă are un început, un mijloc și un sfârșit. Astfel, călătoria portretizată de Arcanele Majore este una arhetipală. Cu toții am fost copii, cu toții am avut părinți. Și toți continuăm să păstrăm în noi o parte copilăroasă, gata să o ia de la început. Toți am experimentat eșecuri și triumfuri, mai mari sau mai mici și cu toții ne-am maturizat, vrând-nevrând.

Astfel, călătoria arhetipală a vieții, care este de fapt o călătorie interioară și apare în nenumărate nivele, poate fi întâlnită în multe creații de-a lungul mileniilor, de la legenda eroului Ghilghameș și până la pelicula Star Wars.

Călătoria Arcanelor Majore este călătoria Nebunului, prima carte din cele 22 de imagini. Îl urmăm pe Nebun, într-un anumit sens profund noi suntem Nebunul, care iese din căldura protectoare a uterului matern, pentru a se aventura în necunoscut.

În drumul său, Nebunul întâlnește experiențele fundamentale ale copilăriei, în cărțile Magicianul, Împărăteasa, Împăratul, Marea Preoteasă și Marele Preot.

Recunoaștem conflictele adolescenței în cărțile Îndrăgostiții și Faetonul. Nebunul se confruntă cu încercările concrete și morale ale vieții în cărțile Justiția, Cumpătarea, Puterea și Eremitul.

Trece prin crize, pierderi și lovituri neașteptate ale vieții, portretizate de Roata Norocului, și disperarea ilustrată de Spânzuratul și Moartea.

Nebunul se confruntă cu el însuși în cărțile Diavolul și Turnul. Din acest întuneric se naște Speranța din cărțile Steaua, Luna și Soarele, iar victoria și recunoașterea în viață vin prin cărțile Judecata și Lumea.

Toate cărțile Marii Arcane reprezintă ritualuri de trecere și nu etape finale. Fiecare stadiu al vieții duce la următorul, iar încheierea unui ciclu duce la începerea unuia nou.