RacCaracteristici

Zodie cardinală, de apă
Trei calități: altruism, sensibilitate, tenacitate
Trei defecte: pesimism, nesiguranță, suspiciune

Racul, sl patrulea semn al zodiacului, este dedicat în primul și în primul rând căminului său. Cei născuți în acest semn sunt oameni ”cu rădăcini” și cea mai mare satisfacție le este oferită de confortul casei și al familiei lor.

 Racii au simț matern, domestic și le place să aibă grijă de cei din jurul lor. Este foarte probabil să aibă o familie mare, ei considerând că cu câți mai mulți cu atât mai bine! Din acest motiv Racii sunt fericiți dacă au o viață de familie armonioasă.

Tradițiile sunt respectate cu sfințenie în gospodăria unui Rac, pentru că ei apreciază istoria familiei și iubesc activitățile în comunitatea în care trăiesc. Ei tind să fie și patrioți și vor flutura steagul țării lor ori de câte ori au ocazia.

Memoria bună a Racilor formează baza poveștilor care se spun la mesele luate în familie și nu trebuie să vă mire dacă se emoționează uneori.

Mascota Racilor este crabul și, la fel ca această vietate, Racii se retrag rapid în carapacea lor, atunci când simt nevoia de intimitate. Partea negativă a acestui lucru este că Racii sunt supărăcioși și, având în vedere dificultatea lor de a-și exprima sentimentele, poate deveni o sarcină dificilă să îi scoți din ascunzătoare.

Ce e de făcut? Să li se dea timp suficient, pentru că până la urmă vor reveni singuri și vor spune acest lucru, pentru că se știe că Racii sunt primii care râd și primii care plâng.

Racii au un caracter tenace și vor să își impună punctul de vedere. Dacă nu reușesc să se impună prin bunătate, nu vor ezita să se folosească de manipulare emoțională pentru a obține ceea ce vor. Și dacă tot nu reușesc, se retrag în carapacea lor supărați sau vor căuta o cale să se răzbune.

Racii sunt guvernați de Lună, care era Mama cerurilor în timpuri străvechi. Pe Pământ, Luna se manifestă prin instinctul matern al Racilor și dorința lor de a-și proteja căminul și inima. Luna este asociată cu fertilitatea, dar și cu toanele, iar Racii le au din plin pe amândouă. Racii sunt foarte sensibili, pot fi răniți ușor și devin deprimați, dar cu toate astea pot arăta afecțiune și simpatie celorlalți. Intuiția îi ajută foarte mult, în special în perioadele stresante.

Elementul asociat Racilor este Apa și emoțiile lor pot fi la fel ca valurile mării. Racii trebuie să reziste tentației de a deveni egoiști sau de a-și plânge de milă, pentru că un astfel de comportament nu va fi în avantajul lor.

Partea bună este că Racii se pricep la administrarea banilor, probabil pentru că apreciază securitatea pe care le-a oferă aceștia. De asemenea, Racii sunt gata să îi ajute pe ceilalți și nu le plac confruntările.

În privința activităților sportive, le place să meargă la sală, dar se bucură și de jocurile de echipă, inclusiv cele de apă.

Google ads