Pesti2Caracteristici

Zodie mutabilă, de apă
Trei calități: înțelepciune, intuiție, compasiune
Trei defecte: teamă, credulitate, victimizare

Peștii sunt al 12-lea și ultimul semn al zodiacului, care reunește multe dintre caracteristicile celor 11 semne precedente, dar pe care deseori reușesc să le țină ascunse.

 Nativii Pești sunt altruiști, spirituali și foarte preocupați de sentimentele și viața lor interioară.

Peștii sunt definiți de sentimente și nu este un fapt neobișnuit să simtă atât bucuriile și necazurile proprii cât și pe cele ale altora. Ei au o intuiție foarte evoluată, iar mulți oameni asociază Peștii cu visele și secretele, pentru că ei se pot simți foarte bine într-o lume iluzorie.

Acest semn zodiacal este reprezentat printr-o pereche de pești, care sugerează că acești oameni se lasă duși de curent și nu fac valuri, comportament specific unui semn mutabil. Existența a doi pești arată și caracterul dual al acestor nativi, care reunesc sensibilitățile yin și yang.

Peștii alternează între realitate și ficțiune, iar fluctuația lor între conștient și subconștient spune multe despre natura lor intuitivă. Nativii acestui semn pot fi greu de definit, ceea ce îi face pe unii să afirme că au un caracter cameleonic.

Acest semn este guvernat de Jupiter și de Neptun, În mitologia romană, Jupiter, care este guvernatorul inițial al Peștilor, era conducătorul zeilor, în timp ce Neptun era stăpânul mărilor. Când a fost descoperită planeta Neptun, relativ recent, a fost atașată acestui semn. Influența celor două planete generează o energie unică.

Persoanele născute în semnul Peștilor sunt spirituale și altruise, au simțul compasiunii, resimțind cu ușurință suferințele altora.

Peștii au tendința să se lase furați de vise și au dificultăți, uneori, să distingă realitatea de ficțiune, iar cei care au impresia că nu le sunt îndeplinite dorințele riscă să devină melancolici sau pesimiști și să intre într-o stare de letargie. În aceste perioade este bine să își acorde timp pentru a-și regăsi centrul de greutate.

Elementul asociat Peștilor este Apa, iar acest element îi face emoționali și sensibili, dar le dă și sentimentul că sunt neînțeleși. Ei pot fi și foarte romantici, iar de obicei bunătatea lor devine reciprocă.

Peștii sunt și modești, până la punctul în care le lipsește simțul practic, deseori evidențiindu-se prin talentul lor muzical sau în artele plastice.

Nativii Pești preferă sporturile de apă, le place să înoate, iar vacanțele la mare le atenuează stresul. Picioarele sunt o sursă frecventă de disconfort pentru Pești. În privința culorilor, preferă purpuriul și albul. În dragoste, Peștii sunt grijulii, romantici și creativi.

Cea mai mare calitate a Peștilor este compasiunea și dorința de a veni în ajutorul celor din jurul lor.

Cum sunt Vărsătorii