Caracteristici

Zodie fixă, de aer
Trei calități: progresiv, original, independent
Trei defecte: răceală, sarcasm, spirit rebel

Uranus revine în mers direct pe 14 ianuarie, în semnul Taurului

Saturn tranzitează Vărsătorul între 17 decembrie 2020 și 7 martie 2023

Vărsătorul este al 11-lea semn al zodiacului, iar cei născuți în acest semn au conștiința socială necesară pentru noul mileniu. Vărsătorii sunt umanitari, filantropici și interesați să facă lumea un loc mai bun, acesta fiind motivul pentru care se concentrează mai ales pe instituțiile sociale și pe modul de funcționare a acestora.

Nativii acestui semn sunt vizionari și le place să se gândească cum pot îmbunătăți lucrurile.  Se pricep să îi mobilizeze și pe cei din jur în acest proces, de aceea au foarte mulți prieteni și cunoștințe.

Simbolul Vărsătorului este persoana care aduce apă. La fel cum purtătorul apei aduce prețiosul lichid ca pe un dar, la fel și Vărsătorii inundă lumea cu gândurile și ideile lor inventive și  originale.

Vărsătorii sunt mai mult decât fericiți să își ofere ideile necondiționat, dar le place și ca cei din jur să fie de acord cu ei. Contestatarii lor vor afla foarte repede că Vărsătorii pot deveni nerăbdători, chiar temperamentali cu cei care sunt în dezacord cu ei. Acești nativi pot avea opinii foarte ferme, în conformitate cu natura fixă a semnul lor.

Reprezentanților acestui semn le place să dăruiască, dar să o facă în condițiile lor. De regulă, Vărsătorilor le place să aibă spațiu de desfășurare, pentru că sunt destul de individualiști și le place libertatea, inclusiv călătoriile. În general pot oferi simpatie și compasiune, dar le place ca lucrurile să se facă după cum vor ei, așa că uneori pot fi considerați mai excentrici. Cu toate acestea au mulți prieteni și cunoștințe cu care sunt cât de generoși pot.

Vărsătorul este guvernat de Saturn și Uranus. Puternicul Saturn este considerat părintele multor zei în mitologia romană, iar inițial era guvernatorul Vărsătorului. Uranus este cel mai bătrân zeu în mitologia romană, iar planeta care îi poartă numele a fost descoperită mult mai târziu decât Saturn și a fost atribuită abia recent acestui semn.

Energia combinată a celor două planete este puternică și vibrantă. Energia lui Saturn este aceea a unui planificator sever, iată de ce Vărsătorilor le place să gândească și să își prezinte ideile și sunt convinși că au dreptate. Uranus este cea care insuflă Vărsătorilor spiritul vizionar. Vărsătorilor le place tot ce este nou, radical și rebel, iar capacitatea lor creatoare este una dintre cele mai mari calități ale acestora. Le plac gadgeturile, computerele și tot ceea ce ține de tehnologie și progres și au capacitatea de a prezenta idei care să revoluționeze lumea.

Elementul asociat Vărsătorului este aerul, respectiv aerul intelectual rarefiat. Vărsătorii pot realiza multe cu mintea lor deschisă și logică și pot lucra cu idei complexe, științifice. Ei pot avea și talent artistic și inventiv, sunt altruiști și sunt hotărâți să aducă progres oriunde s-ar afla.

Vărsătorilor le place să fie înconjurați de multă lume, preferabil de familie și prieteni. Le plac jocurile de echipă, dar și tenisul și înotul. Între culorile lor preferate se află argintiul și albastrul marin.

Când vine vorba despre dragoste, Vărsătorilor le place să se joace, să flirteze și nu sunt geloși.

Principalele lor calități sunt viziunea, intelectul și spiritul umanitar.

Uranus revine în mers direct pe 14 ianuarie, în semnul Taurului

Cuadratură între Jupiter și Uranus, pe 17 ianuarie

Saturn tranzitează Vărsătorul între 17 decembrie 2020 și 7 martie 2023

Venus tranzitează semnul Capricornului între 8 ianuarie și 1 februarie

Mercur tranzitează Vărsătorul între 8 ianuarie și 15 martie

Marte tranzitează Taurul între 6 ianuarie și 3 martie