Capricorn1Caracteristici

Zodie cardinală, de Pământ
Trei calități: ambiție, determinare, simț practic
Trei defecte: pesimism, răceală, încăpățânare

Cariera și banii Capricornilor

Capricornul, al zecelea semn al zodiacului, se gândește în primul rând la muncă. Cei născuți în acest semn sunt foarte fericiți să își petreacă toată ziua la serviciu, pentru că își dau seama de câte zile este nevoie pentru a ajunge în frunte. Asta nu este o problemă, pentru că nativii Capricorn sunt ambițioși și hotărâți să ajungă acolo unde doresc. 

Viața acestora nativi este un mare proiect, iar ei se adaptează prin adoptarea unei abordări profesioniste în tot ceea ce fac.

Capricornii au spirit practic și abordează lucrurile pas cu pas, cât mai realist și mai pragmatic cu putință. Ei sunt extrem de dedicați obiectivelor lor, până la încăpățânare, pentru că le plac victoriile.

Simbolul Capricornilor este capra, o mascotă foarte potrivită pentru ei. Caprelor le plac înălțimile, unde aerul este curat și proaspăt. Într-un mod similar, Capricornii vor să ajungă în frunte, unde pot profita de beneficiile succesului, și anume faimă, prestigiu și bani.

Nu este ușor de ajuns în frunte, așa că este posibil ca nativii să devină dominatori, chiar egocentrici, dar vor spune că pentru a deveni lider trebuie să ai idei noi, strălucite.

Capricornii sunt harnici, eficienți, organizați, foarte atenți la detalii și adoptă o atitudine scrupuloasă, destul de convențională, în afaceri și în viață. Le place să meargă la sigur, fără riscuri, pentru că este cea mai bună cale pentru a ajunge în frunte până la urmă.

Din fericire, Capricornii au și răbdarea să aștepte să ajungă acolo unde își doresc. Partea negativă a firii lor este că devin neiertători cu cei care nu sunt la fel de harnici și ambițioși ca ei. Ei trebuie să nu uite că au nevoie de aliați, fie că aceștia sunt sau nu ambițioși. În orice caz, odată ce vor primi recunoașterea pe care și-o doresc, totul va fi dat uitării.

Capricornul este guvernat de Saturn. În mitologia romană, Saturn era tatăl multor zei și Capricornii vor munci cu disciplină și responsabilitate pentru a dobândi un statut similar. Capricornii tind să aibă maturitate și bun simț, două calități care îi vor ajuta să aibă succes.

Elementul asociat Capricornului este Pământul. Nu este o surpriză, pentru că acești nativi au simț practic și nu sunt interesați de idei sau vise nebunești. Nu uitați, ei sunt oamenii de afaceri ai zodiacului așa că, în felul lor pragmatic, se vor trezi în fiecare dimineată și vor avea grijă să își facă treaba cât mai bine. Unele dintre culorile lor preferate sunt maro și kaki.

Cu toate că pot deveni uneori materialiști și lacomi, sunt totuși prea demni să se lase duși de val. În plus, iubesc tradițiile și rezerva, vor să pară politicoși și prietenoși.

În timpul liber, Capricornilor le plac sporturile de relaxare, cum este golful, cu condiția să aibă șansa să câștige. Le plac și jocurile de echipă, pentru că le aduc aminte de serviciu. Sportivii trebuie să fie atenți la dinți și la genunchi și să nu fie prea îndrăzneți, pentru că își pot rupe niște oase. Când vine vorba despre dragoste, Capricornii sunt devotați dar niciodată emotivi.

Cele mai mari calități ale Capricornilor sunt capacitatea de muncă și ambiția de a reuși, dar în același timp sunt prevăzători, responsabili și corecți.

Cariera și banii Capricornilor

Sănătatea Capricornilor

Junona tranzitează Săgetătorul din 18 decembrie până pe 14 noiembrie 2021