Sgettor9Caracteristici

Zodie mutabilă, de Foc
Trei calități: generozitate, idealism, simțul umorului
Trei defecte: nerăbdare, lipsă de tact, promisiuni neacoperite

Săgetătorul, al nouălea semn al zodiacului, este căminul rătăcitorilor zodiacului. Săgetătorii sunt în permanentă căutare a adevărului, iar cea mai bună  cale este să porneasă la drum, să discute cu ceilalți și să primească răspunsuri.

Cunoașterea este esențială pentru Săgetători, pentru că le alimentează atitudinea lor deschisă față de viață. Nativii Săgetători sunt interesați de filozofie și de religie, considerând că acestea îi ajută în căutările lor sufletești. Până la urmă, Săgetătorii vor cel mai mult să afle înțelesul vieții și să o facă simțindu-se în același timp liberi.

Cariera și banii Săgetătorilor

Simbolul Săgetătorilor este arcașul, iar arcul este ținut de un centaur. În mitologia romană centaurii erau intelectuali, iar Săgetătorilor le place să se considere urmașii lor moderni. Cei născuți în acest semn au o gândire clară și de cele mai multe ori vor să privească imaginea în ansamblu.

Le mai place ca ceilalți să fie de acord cu punctul lor de vedere bine gândit. Alternativa este că Săgetătorii devin certăreți și direcți. Asta nu înseamnă că Săgetătorii sunt intransigenți, ci vor asculta punctul de vedere al interlocutorilor lor, pentru că sunt un semn mutabil.

Într-adevăr, Săgetătorii sunt consumatori de informație, vor să primească răspunsurile de care au nevoie. De asemenea, Săgetătorii au nevoie de libertate pentru a explora lumea, De îndată ce simt că sunt îngrădiți, vor deveni nerăbdători și dificili.

Săgetătorul este guvernat de Jupiter. În timpurile romanilor, Jupiter era regele zeilor, iar mulți Săgetători susțin că au moștenit sânge regal. Săgetătorii sunt generoși și drepți, la fel ca un lider nobil, iar abordările și gândurile lor sunt expansive.

Elementul asociat Săgetătorilor este Focul. Așa cum focul poate avansa rapid și necontrolabil, așa și Săgetătorii pot trece de la un lucru la altul, fără să privească înapoi. Acțiunea și aventura sunt totul pentru ei, le plac activitățile fizice, deseori sunt atletici și plini de energie.

Sănătatea Săgetătorilor

Săgetătorii își trăiesc viața din plin, acesta fiind motivul pentru care pot trece prin numeroase experiențe. Acești nativi sunt extrovertiți, entuziaști și tind să își depășească uneori puterile. Pot vorbi atât de rapid încât uneori nu își dau seama de greutatea vorbelor lor și îi pot răni pe ceilalți. Deseori însă vorbele lor îi inspiră pe ceilalți pentru a-și îndeplini obiectivele.

Constituția lor atletică îi facă să se implice în sporturi provocatoare, dar știu că le pot face față cu succes. Iată de ce pot porni singuri cu barca în jurul lumii sau să urce pe cei mai înalți munți, unde ar trebui să își păzească picioarele și șoldurile. Le plac și jocurile minții, cum sunt șahul sau dezbaterile. Culorile preferate sunt maroul și albastrul.

Când vine vorba despre dragoste, Săgetătorul este jucăuș, îi place să flirteze și să fie la conducere.

Cea mai mare calitate a Săgetătorului este mintea sa deschisă, filozofică și curioasă. Îi plac cunoștințele și adevărul și este dornic să își împartă explorările cu alții.