Leu

 Caracteristici

Zodie fixă, de Foc

Trei calități: loialitate, generozitate, bunătate

Trei defecte: aroganță, posesivitate, egoism

Leul este al cincilea semn al zodiacului. Nativii acestui semn sunt imposibil de omis, pentru că le place să fie mereu în centrul atenției. Principala lor preocupare este să facă impresie, iar dacă ținem cont de magnetismul lor personal, vedem că sarcina lor este destul de ușoară.

Representanții acestui semn sunt ambițioși și perseverența lor îi ajută să realizeze foarte multe. Faptul că sunt și creativi face ca îndeplinirea sarcinilor să fie și amuzantă, atât pentru ei cât și pentru cei din jurul lor.

Nu este neobișnuit, dimpotrivă, ca Leii să fie pe scenă, pentru că le place să fie în lumina reflectoarelor. Ei sunt foarte talentați și au simț dramatic. Căldura și entuziasmul par să le iasă prin toți porii, ceea cei îi face foarte plăcuți, iar lor le plac la rândul lor plăcerile.

Simbolul zodiei este Leul, iar regele sau regina junglei este cea mai potrivită mascotă pentru ei, pentru că se consideră stăpânii universului lor și al zodiacului.

La fel ca leii, nativii acestui semn tind să fie demni și puternici, iar acest simț al puterii lor îi face să își ducă proiectele la bun sfârșit.

Numirea lor în funcții de conducere este un lucru bun, pentru că nativii Lei sunt lideri înnăscuți. Semnul Leului este fix, așa că nativii au opinii puternice, bine stabilite, sunt organizați, idealiști și îi inspiră pe ceilalți.

Guvernatorul Leului este Soarele, centrul Universului și sursa vieții noastre. Într-un mod similar, Leii se consideră indispensabili și centrul Universului, iar cei care spun altceva ar trebui să aibă grijă.

Leii sunt extrovertiți, siguri pe ei și au o mare dragoste de viață. Entuziasmul lor este fără margini, iar acesta este însoțit de generozitate și dorința de a reuși. Indiferent de modul în care se prezintă sau arată, puteți conta pe loialitatea și onoarea lor. Ei mai sunt hotărâți, foarte mândri și foarte romantici.

Elementul asociat Leului este Focul. Tot ce ține de personalitatea Leului este foarte fierbinte, iar acești nativi sunt foarte curajoși și puternici.

O mare calitate a Leilor este dinamismul, însoțit de viziune și încredere. Aceste calități atrag în mod sigur atența celor din jurul lor, ceea ce îi face să fie doriți atât de prieteni cât și de iubiți. Șarmul lor îi cucerește pe toți, inclusiv pe copii, pentru care au o mare dragoste.

Leilor le plac distracțiile și jocurile în aer liber și de grup. În dragoste sunt iubiți devotați, creativi și foarte romantici.