berbec 320x200

Caracteristici

Zodie cardinală, de Foc.

Trei calități: energie,optimism, spontaneitate

Trei defecte: egoism, vanitate, nerăbdare

Berbecul este primul semn al zodiacului, iar cei care fac parte din acest semn chiar așa se și văd: primii în toate!

 Berbecii se află mereu în fruntea turmei și sunt inițiatorii acțiunii. Dacă planurile lor au sau nu finalitate, asta este partea a doua, pentru că Berbecilor le place să inițieze, mai degrabă decât să ducă la bun sfârșit ceea ce au început.

Calitățile de lideri ale Berbecilor sunt impresionante și îi pot mobiliza pe cei din jur pentru înfruntarea unor dificultăți aparent insurmontabile, datorită magnetismului lor personal.

De asemenea, un Berbec nu va da niciodată înapoi atunci când vine vorba să intre pe un teren nou. De fapt, cei născuți în acest semn sunt considerați adevărați deschizători de drumuri.

Berbecii sunt un pachet de energie și dinamism, plasându-se în fruntea oamenilor datorită carismei de care dau dovadă. Nativii Berbeci sunt impulsivi și nu se tem să își impună ideile, fără să se întrebe dacă interlocutorii lor sunt interesați sau nu de ele.

Berbecii reprezintă forța pură a naturii, au energia focului, cardinală, care îi împinge să inițieze. Guvernatorul Berbecilor este Marte, zeul războiului în mitologia romană (Ares în mitologia greacă), care îi face îndrăzneți, agresivi și curajoși. Berbecii au energie, vitalitate și rezistența de a rămâne în luptă mai mult decât oricine alcineva.

Acești nativi sunt, de asemenea, independenți și capabili să își urmărească mai mult ca orice propriile interese. Uneori, abordarea lor poate fi interpretată ca fiind arogantă și dominatoare, dar ei susțin că a fi lider necesită multă concentrare!

Elementul asociat Berbecilor este Focul, așa că acest semn iubește activitățile fizice, preferă să fie în mijlocul acțiunii și nu rezistă să stea pe margine.

În dragoste, Berbecii au o personalitate înfocată, dar pot fi și romantici și jucăuși cu partenerii lor.

Semnul Berbecului guvernează capul, fața și creierul, așa că trebuie să aibă grijă la durerile de cap.

Culoarea lor preferată este roșu aprins, care reflectă focul interior al nativilor Berbec.

Marea putere a acestor nativi este dată de capacitatea de inițiere, curajul și hotărârea de care dau dovadă.