astro8 320x200Astrologia constă în mai multe sisteme de divinație bazate pe premiza că există o relație între fenomenele astronomice și evenimentele din lumea umană. Numeroase culturi au dat importanță evenimentelor astronomice, iar indienii, chinezii și maiașii au dezvoltat sisteme elaborate pentru prezicerea evenimentelor terestre, prin observații celeste.

În Occident, astrologia constă în cele mai multe cazuri într-un sistem de horoscopuri menite să explice aspectele personalității unei persoane și să prezică evenimentele din viața acesteia, în funcție de poziția soarelui, a lunii și a altor obiecte celeste din momentul nașterii.

 

                De-a lungul istoriei, astrologia a fost considerată o tradiție scolastică și a fost acceptată în context politic și academic, fiind conectată de alte studii, precum astronomia, alchimia, meteorologia și medicina. La sfârșitul secolului al 17-lea, noile concepte științifice din astronomie și fizică au pus astrologia sub semnul întrebării, aceasta ajungând să fie considerată o pseudoștiință.