eclipsa lunaPe 27 iulie va avea loc o eclipsă totală de Lună însângerată, care va fi cea mai lungă din acest secol, cu o durată de o oră și 43 de minute. Asta pentru că Luna se va afla la apogeu în momentul eclipsei, respectiv cel  mai îndepărtat punct față de Pământ.

De asemenea, observatorii se vor bucura în ziua eclipsei și de una dintre cele mai bune vizibilități ale planetei Marte din ultimul deceniu. Planeta roșie va avea cea mai mare strălucire din ultimii 15 ani, datorită apropierii față de Pământ.

Citește și:

Ce spune Tarotul despre săptămâna 23-29 iulie

 O eclipsă de Lună are loc atunci când satelitul trece în umbra Pământului, iar lumina Soarelui este blocată de planeta noastră.

Atunci când lumina se refractă în atmosferă și atinge Luna, o face să apară roșie. În timpul unei eclipse totale, întreaga Lună pare însângerată.

Eclipsa totală de Lună va avea loc la 4 grade în semnul Vărsătorului și va fi influențată cel mai mult de Marte, ceea ce va spori problemele emoționale.

Mânia și frustrările amplificate de Marte se pot transforma foarte ușor în acțiuni impulsive, riscante, din cauza unui aspect dificil format cu Uranus.

O influență pozitivă din partea planetei Saturn ar putea calma spiritele, iar unele stele fixe vor contribui la menținerea calmului și hotărârii în eventualitatea unor crize.

Păstrarea calmului în momentele de criză este esențială în perioada acestei eclipse lunare extrem de emoționale. Acest lucru va fi deosebit de important în următoarele săptămâni, având în vedere că efectul eclipsei parțiale de Soare este încă activ. Crizele pot avea legătură cu stima de sine, o relație sau un eveniment.

La fel ca și o Lună Plină obișnuită, dar cu un efect mai puternic, o eclipsă de Lună ne îndreaptă atenția asupra emoțiilor, relațiilor intime, căminului și familiei, iar de această dată va avea o influență foarte puternică asupra vieții noastre private.

Eclipsa din 27 iulie va completa temele eclipsei solare din 12 iulie, iar efectul celor două va dura până la eclipsa solară din 11 august. Ulterior, eclipsa lunară din 27 iulie și eclipsa solară din 11 august își vor face simțită prezența până la eclipsa solară din 5 ianuarie 2019.

Principalele aspecte astrologice ale eclipsei

Luna în conjuncție cu Marte

Această conjuncție va avea cea mai puternică influență și ne va face să ne simțim puternici, atrăgători și curajoși, iar instinctele rapide și spiritul combativ vor putea fi folosite pentru apărarea familiei. Totuși, ne va fi greu să ne controlăm emoțiile puternice. Marte retrograd creează multă tensiune sexuală și frustrări dificil de exprimat și ar trebui să gândim de două ori înainte de a acționa.

Luna în cuadratură cu Uranus

Pot avea loc schimbări neașteptate de dispoziție și reacții impulsive. Ne-am putea simți iritați și vom avea prea puțină răbdare pentru tot ceea ce va necesita concentrare din partea noastră. Sunt posibile ieșiri nervoase și răzvrătiri împotriva celor care vor încerca să ne forțeze să facem ceva. Nu va fi momentul potrivit pentru a face schimbări neașteptate, în special în relațiile intime.

Luna în sextil cu Saturn

Ne va face să fim protectivi cu familia sau cu partenerul nostru, iar Saturn ne va tempera emoțiile și va avea un efect calmant asupa noastră. Sentimentele de angajament, respect și loialitate față de familie s-ar putea să nu fie la fel de puternice ca mânia sau resentimentele, dar ne vor opri de la acțiuni pripite, pe care le-am regreta rapid.

Marte în cuadratură cu Uranus

Vom avea o nevoie puternică să ne eliberăm de restricții și să ne revoltăm împotriva autorității. Va exista tendința de a acționa indiferent de consecințe, ceea ce ar putea să ne perturbe viața. Utilizarea acestei energii dinamice poate ajuta însă la realizarea unor invenții și la revigorarea vieții personale.

Saturn în trigon cu Uranus

Acest aspect contribuie la păstrarea calmului și a răbdării și vom găsi noi modalități de a face lucrurile să se întâmple. În carieră vom putea lua inițiativa și ne vom asuma responsabilitatea pentru a face schimbările necesare și a obține recunoașterea superiorilor.

Citește și:

Ce spune Tarotul despre săptămâna 23-29 iulie

Mercur intră în retrogradare pe 26 iulie: trebuie să învățăm puterea răbdării

Aspectele astrologice ale lunii iulie: două eclipse și cinci planete în retrogradare

Ce spune Tarotul despre luna iulie?