varsator2 320x200Saturn va traversa timp de doi ani semnul Capricornului, care pentru Vărsători reprezintă Casa a 12-a, ceea ce înseamnă că vă veți concentra pe rolul existenței voastre, pe realizările, dar și pe eșecurile voastre.

Acest tranzit marchează pentru voi încheierea unui ciclu care va aduce aproape sigur o anumită confuzie și nemulțumire, mai ales în prima parte a perioadei. Această confuzie va tinde însă să se risipească pe parcursul perioadei.

 

Saturn va privi cu un ochi critic toate minciunile care stau ascunse sub preș și veți fi obligați să faceți o curățenie psihică, să vă confruntați cu proprii voștri demoni și cu temerile care vă subminează. Cu toții avem lucruri pe care le ținem ascunsse, ceea ce nu realizăm este cât de grav ne subminează fericirea.

Pe parcursul tranzitului său prin Casa a 12-a, Saturn face curățenie prin „dulapuri” și vă obligă să analizați cu atenție ce ascundeți acolo. Va fi acest proces inconfortabil? Pentru unii dintre voi da.

Dar, dacă veți scăpa de atașamentele vechi și dacă vă veți analiza fricile iraționale, nu doar că veți putea să vă dezvoltați, dar veți simți și o  mare ușurare.

Într-un fel, Casa a 12-a este locul în care depozităm lucrurile neterminate, astfel că tranzitul lui Saturn vă forțează să le triați și să păstrați doar ceea ce vă ajută să vă dezvoltați. Acest proces poate fi destul de lung și poate fi resimțit ca foarte lent, dar, dacă o faceți cum trebuie, poate să vă aducă beneficii mari.

În această perioadă ați putea simți că aveți de a face mai mult cu sfârșituri decât cu începuturi, pe măsură ce veți renunța la atașamentele vechi și nesănătoase și vă veți pregăti, în mod inconștient, pentru tranzitul lui Saturn prin semnul vostru, al Vărsătorului, care pentru voi este Casa 1, în 2020. Atunci veți lucra intens pentru a vă remodela individualitatea și personalitatea.

În această perioadă s-ar putea să aveți tendința către introspecție, să vă izolați de ceilalți în mod natural. În timp ce Saturn tranzitează Capricornul, personalitatea voastră ar putea să devină mai retrasă.

Problemele de sănătate ar putera fi de natură psihosomatică și ați putea fi atrași de un mod de viață alternativ sau de psihanaliză. Ideal ar fi să nu vă gândiți prea mult la eșecurile din trecut, sau la ceea ce nu ați reușit să faceți, ci să vă detașați de ele cât mai mult posibil.

Citește și:

Cum sunt influențați Berbecii?

Cum sunt influențați Taurii?

Cum sunt influențați Gemenii?

Cum sunt influențați Racii?

 Cum sunt influențați Leii?

Cum sunt influențate Fecioarele?

Cum sunt influențate Balanțele?

Cum sunt influențați Scorpionii?

 Cum sunt influențați Săgetătorii?

Cum sunt influențați Capricornii?