Marte 320x200Marte intră în retrogradare din 26 iunie până pe 27 august, în semnele Vărsătorului și Capricornului. Marte este planeta acțiunii și a motivației, așa că atunci când este în retrogradare îi simțim puternic efectele.

Totul pare să încetinească și ne-am putea pierde motivația de a merge mai departe, dar, cu toate că ar putea părea un dezavantaj, este totuși un dar, pentru că pare că Universul ne oferă oportunitatea de a lua o pauză și a ne analiza acțiunile înainte de a merge mai departe.

Marte în retrogradare ne cere să analizăm dacă acțiunile noastre ne sunt cu adevărat de folos, dacă ne ajută sau doar ne împiedică să ne creăm viața pe care ne-o dorim.

De atât de multe ori acționăm din obicei și nu pentru că așa ne dorim, funcționăm în virtutea inerției și nu ne oprim să ne întrebăm ce facem și încotro ne îndreptăm.

Sub influența lui Marte retrograd ni se cere să dăm atenție direcției  vieții noastre și să analizăm consecințele acțiunilor noastre, dacă ceea ce facem este ceea ce ne dorim pentru viața noastră.

Ca planetă a acțiunii și a energiei, cu Marte în retrogradare s-ar putea să ne simțim slăbiți, mai ales dacă ne-am suprasolicitat în ultima perioadă.

În timp ce Marte va retrograda în Vărsător și Capricorn, vom avea oportunitatea să ne odihnim, să ne relaxăm, să ne reîncărcăm bateriile. Nu este o idee bună să ne grăbim sau să încercăm să începem proiecte noi, pentru că energia și motivația nu ne vor susține suficient. De asemenea, este mult mai probabil să suferim accidente din neatenție, sau să ne pierdem cumpătul.

Marte guvernează emoțiile puternice, cum sunt  mânia, conflictele și frustrările. Dacă aceste emoții au stat ascunse, este probabil să iasă la suprafață în perioada retrogradării și am putea simți nevoia să le clarificăm o dată pentru totdeauna.

Pe ansamblu, retrogradarea lui Marte este o perioadă de odihnă și reflecție, este timpul să analizăm acțiunile din trecut și modul în care ne-au servit.

Citește și:

Ce lecții ne dă Luna Plină din 28 iunie?

Ce spune Tarotul despre săptămâna 25 iunie-1 iulie?

Aspectele astrologice ale săptămânii 25 iunie-1 iulie

Saturn tranzitează semnul Capricornului pînă în 2020. Cum sunt influențați Capricornii?