Marte 320x200Săptămâna 25 iunie-1 iulie marchează două evenimente astrologice importante, intrarea lui Marte în mișcare aparent retrogradă și fenomentul de Lună Plină, urmate apoi de intrarea lui Mercur în semnul Leului. Cum ne vor influența aceste aspecte?

Marte intră în retrogradare pe 26 iunie

Marte va retrograda în semnul Vărsătorului în perioada 26 iunie-12 august, iar apoi în cel al Capricornului până pe 27 august, timp în care energia și acțiunile noastre vor fi încetinite, la fel cum se întâmplă cu comunicațiile și transporturile atunci când Mercur se află în retrogradare.

Ar putea fi o perioadă de inacțiune haotică, în care planurile noastre s-ar putea întoarce împotriva noastră sau vor întâmpina obstacole. Unii oameni ar putea să fie mai impulsivi ca de obicei, hipercativi sau să acționeze impulsiv.

Voința, fermitatea și capacitatea de a ne impune în tot ceea ce facem ar putea fi încetinite, dacă nu chiar date înapoi.

Retrogradarea lui Marte îi va influența în special pe Berbeci, pentru că este guvernatorul lor, și pe Scorpioni, pe care îi co-guvernează împreună cu Pluton.

În cazul Berbecilor, aceștia ar putea observa că activitățile lor profesionale și relațiile lor interumane ar putea să devină mult mai agitate.

Pentru Scorpioni, aceștia ar putea deveni frustrați de planurile de a dobândi noi competențe, sau de a stabili o bază solidă în ceea ce fac.

Luna Plină în Capricorn, pe 28 iunie, ora 7.53

Joi dimineață, Luna Plină va avea loc atunci când Soarele aflat în semnul Racului va fi în opoziție cu Luna în Capricorn. Luna Plină este un moment culminant și promisiunea îndeplinirii planurilor, proiectelor, acțiunilor întreprinse de Luna Nouă. Este o perioadă a emoțiilor puternice, romantismului și relațiilor.

Polaritatea Rac-Capricorn are legătură cu echilibrul dintre viața privată, de familie, nevoia de a avea un cămin, de a avea grijă și de a fi îngrijiți versus viața publică, carieră, reputație și responsabilitate, reprezentate de Capricorn. Uneori, această polaritate are legătură cu echilibrul dintre dragostea necondiționată și cea condiționată.

Racul ne încurajează să ne apreciem casa și  rădăcinile, în timp ce Capricornul ne convinge să ținem cont de simțul datoriei și al responsabilității, de viața publică și profesională.

Mercur intră în semnul Leului în 29 iunie

Mercur se va afla în semnul Leului în perioada 29 iunie-5 septembrie, iar sub această influență vom gândi cu încredere și  ne vom concentra pe obiective pe scară mare, iar detaliile nu vor fi foarte importante.

Vom fi mai expresivi, mai teatrali și mai convingători, datorită încrederii cu care ne vom exprima oral sau în scris. În schimb, s-ar putea ca disponibilitatea noastră de a-i asculta pe ceilalți să fie mai scăzută ca de obicei.

Citește și:

Cum sunt Taurii

Saturn tranzitează semnul Capricornului pînă în 2020. Cum sunt influențați Capricornii?