Mercur2Mercur va fi în retrogradare din 1 până pe 25 aprilie, perioadă în care comunicarea și puterea noastră de concentrare vor fi mai scăzute. În această perioadă vom deveni mai interiorizați și vom simți nevoia să analizăm și să reanalizăm lucruri, situații sau oameni din viața noastră.

Ce spune Tarotul despre luna aprilie

Am putea simți nevoia să facem unele lucruri diferit, în special în ceea ce privește comunicarea, negocierile, achizițiile și vânzările, contractele, documentele, călătoriile, comunicarea scrisă și călătoriile.

Chiar dacă Berbecului îi place să facă lucruri noi, în  timpul retrogradării lui Mercur vor încerca să reactivăm proiecte mai vechi, care fie au eșuat inițial, fie doar am încercat să le pornim, dar din diferite motive nu am făcut-o.

Cu Mercur în Berbec, preferăm să învățăm din experiența practică, mai degrabă decât din instruiri și instrucțiuni, dar dacă nu vom asculta în această perioadă de retrogradare a lui Mercur ar putea fi deosebit de costisitor.

Țineți minte că graba lui Mercur în Berbec de a comunica (sau de a înlătura comunicările) poate funcționa împotriva noastră. Totodată, ar putea exista mesaje text sau e-mailuri trimise unor persoane greșite, de exemplu, precum și comentari rapide, care vor fi considerate neglijente.

Este o  perioadă în care trebuie să fim mai atenți decât de obicei la administrarea banilor, datelor personale și documentelor, pentru că în caz contrar ne va costa scump.

Pallas retrogradează între 29 martie și 9 iulie, în Săgetător și Scorpion

Această perioadă este însă potrivită pentru descoperirea unor detalii pe care la prima vedere le-am trecut cu vederea, pentru că vom  privi lucrurile dintr-o nouă perspectivă.

Reorganizarea și analizele vor fi binevenite în această perioadă, pentru că am putea avea unele revelații.

Perioadele de retrogradare ale lui Mercur pot fi folosite pentru conștientizarea unor situații și refacerea unor planuri mai vechi.

Tot în această perioadă mai pot avea loc mici defecțiuni ale aparatelor care au legătură cu comunicarea, ale mijloacelor de transport, pot apărea amânări, întârzieri ale unor călătorii sau mici accidente.