După numeroasele evenimente astrologice care au marcat luna mai, inclusiv intrarea lui Uranus în semnul Taurului pentru prima oară în 84 de ani, luna iunie ne va permite să reducem ritmul și să ne tragem răsuflarea.

Marte 320x200În prima săptămână a lunii vom simți totuși energia Lunii Pline din semnul Săgetătorului, care ne va stimula să avem o viziune largă asupra perspectivelor noastre și să ne concentrăm pe ceea ce ne poate îmbunătăți viața.

O altă temă importantă a lunii iunie va fi comunicarea, în special în prima jumătate a lunii. Cu Mercur aflat în Gemeni, propriul său domiciliu, vom fi înclinați să  ne exprimăm sentimentele și ideile reale, sau să începem un proiect creativ.

Luna Nouă care va avea loc pe 13 iunie va amplifica această tendință și va fi cea mai bună ocazie să trecem la acțiune, mai ales că ritmul vieții va încetini la sfârșitul lui iunie.

Apoi va urma solstițul de vară, pe 21 iunie, care va marca începutul verii în emisfera nordică, iar următorul eveniment astrologic important al lunii va fi pe 26 iunie, când Marte va intra în retrogradare până la sfârșitul lunii august.

Când Marte, planeta acțiunii și energiei, intră în mișcare aparent retrogradă, simțim cu adevărat că este cazul să încetinim activitățile și să ne gândim bine înainte de a acționa. De asemenea, s-ar putea ca în perioada respectivă să simțim că avem un nivel de energie mai scăzut, dar va fi doar un semn că este timpul să ne odihnim și să ne gânfim înainte de a merge mai departe.

Pe parcursul perioadei de retrogradare a lui Marte va trebui probabil să privim în urmă și să analizăm dacă faptele au fost sau nu în avantajul nostru.

La sfârșitul lunii iunie vor fi în total cinci planete în retrogradare, și anume Jupiter, Saturn, Pluton, Neptun și Marte, așa că energia la nivelul cosmosului va fi foarte lentă, iar situația va rămâne așa până în luna august.

Efectul atâtor planete aflate în mișcare retrogradă ar putea fi resimțit intens și am putea simți nevoia să analizăm în detaliu un anumit domeniu al vieții noastre.

Iunie se va încheia din punct de vedere astrologic cu Luna Plină din data de 27, care ne va pregăti pentru eclipsele care vor avea loc în luna iulie.

Citește și:

Ce spune Tarotul despre săptămâna 28 mai-3 iunie

Numărul vieții 9