Rac 320x200Saturn tranzitează casa a șaptea a Racilor din decembrie 2017 până în 2020, ceea ce înseamnă că în centrul atenției vor fi relațiile cu ceilalți și cum se reflectă personalitatea voastră în aceste relații.

Saturn ne motivează să facem ordine în domeniile de viață pe care le influențează, așa că în perioada acestui tranzit va fi nevoie să vă reconsiderați și să vă analizați relațiile personale. Este probabil ca relațiile personale să fie puse la încercare. Saturn scoate la iveală toate vulnerabilitățile, acestea vor deveni evidente și s-ar putea să renunțați la legăturile construite pe fundații slabe sau să munciți pentru a le consolida.

 

Acesta este un ciclu în care trebuie să definiți, să înțelegeți și să vă cristalizați legăturile cu ceilalți. Dacă aveți un partener, este o perioadă în care ies la iveală problemele legate de compromisuri, flexibilitate și capacitatea de a vă dărui inima persoanei de lângă voi.

Frustrările inițiale pot lua forma sentimentului de a fi criticați sau examinați în relațiile personale, dar până la sfârșitul acestui tranzit veți învăța multe despre dedicație și compromis. În centrul atenției vor fi mulțumirea dată de relația în care sunteți implicați, cum vă priviți partnerul și calitatea relației în sine. Sunt posibile și deziluziile, pentru că veți înceta să vă mai priviți relația în mod idealist.

Pentru cei care sunt singuri, presiunile inițiale ale tranzitului lui Saturn prin casa a șaptea i-ar putea face să se simtă singuri și să își dorească un partener egal. În cazul unei relații de dragoste mai  libere, Saturn v-ar putea face să vă dedicați legăturii respective sau să vă doriți o redefinire a acesteia. Rezultatul ar putea fi formarea unor parteneriate mai sănătoase, indiferent dacă sunt legături noi sau mai vechi.

În funcție de vârstă și circumstanțele din viața voastră, parteneriatele care vor suferi modificări importante pot fi de dragoste, de afaceri sau chiar prieteniile, pe care fie le veți privi drept superficiale, fie vor fi întărite.

În timpul tranzitului lui Saturn în semnul Capricornului, planeta va fi în opoziție cu Soarele (sau cu ascendentul) și ați putea să resimțiți opoziție sau rezistență față de planurile sau obiectivele voastre, ceea ce vă va forța să vă reevaluați proiectele sau angajamentele, iar unele din ele vor fi lăsate în urmă.

Unii dintre voi ar putea fi atrași să formeze parteneriate cu persoane mature sau cu o poziție socială bine stabilită. De asemenea, dacă decideți să vă dedicați cuiva, este probabil să fie pe termen lung.