gemini 320x200Saturn guvernează sectorul din harta voastră astrologică responsabil cu relațiile personale, empatia și finanțele comune, respectiv banii și proprietățile care provind din alte surse decât veniturile voastre proprii.

Luând în considerare aceste fapte, tranzitul lui Saturn în semnul Capricornului, propriul său domiciliu, din decembrie 2017 până în 2020, poate să vă testeze într-un fel sau altul în aceste domenii. Lucrurile construite pe o fundație slabă ar putea să cedeze sub presiunea acestor teste, iar cele solide vor rezista.

Această influență va fi resimțită mai devreme sau mai târziu, în funcție de momentul nașterii voastre. În 2018, cei mai afectați vor fi cei născuți în primele 11 zile din Gemeni și cei cu ascendentul în Gemeni la gradele 0-11.

 

Testele pot veni în domeniul financiar sau în relațiile personale. S-ar putea să vă temeți să vă expuneți emoțional sau financiar, iar sprijinul venit  din partea celorlalți s-ar putea să nu fie la fel de puternic ca în trecut. De exemplu, venitul partenerului ar putea să scadă, sau o altă formă de sprijin financiar ar putea să fie retras sau diminuat în această perioadă. Din acest motiv va fi nevoie să deveniți mai independenți în câștigarea mijloacelor de existență.

Din punct de vedere emoțional, ați putea avea senzația că ceilalți nu vă sprijină. Ar putea apărea întârzieri sau dificultăți, în general, atunci când va trebui să obțineți ce doriți sau ce aveți nevoie din partea celorlalți. Relațiile personale s-ar putea înrăutăți, pentru o perioadă, dar apoi se vor îmbunătăți!

Tranzitul lui Saturn în Capricorn va fi o perioadă bună pentru administrarea problemelor financiare în mod logic și realist, în special a datoriilor și a taxelor. Este improbabil să apară schimbări drastice, dar progresele vor avea loc treptat, pas cu pas.

Cu Saturn care vă va tranzita casa a VIII-a, cunoscută drept casa transformărilor, va trebui să răspundeți cinstit unor întrebări de tipul: Cum îmi gestionez puterea?, Ce dorințe am?, Ce tip de relații personale am?, Ce dependențe și obsesii am?. Care sunt atașamentele mele nocive?

Chiar dacă vor exista și unele momente dificile, mai ales când Saturn va forma un aspect dificil cu Soarele sau Ascendentul vostru, pe ansamblu perioada până în 2020 va fi una pozitivă, în special dacă vă veți concentra pe beneficiile pe termen lung și mai puțin pe frustrările pe termen scurt.