taurus 320x200Tranzitul lui Saturn în semnul Capricornului, pe care îl guvernează, îi provoacă pe Tauri să își analizeze cu realism viața și viitorul, fiind favorizate realizările legate de scris și educație.

Saturn guvernează atitudinile, convingerile și aventurile din harta voastră natală, iar trecerea sa prin domiciliul propriu ne vorbește despre consolidarea cunoștinșelor, a credințelor, a pregătirii de specialitate și a problemelor de natură legală. Pe măsură ce Saturn va traversa casa a IX-a a Taurilor, veți dezvolta noi idei și angajamente.

Idealurile și obiectivele spirituale pe care le-ați acceptat și pentru care ați muncit ani de zile pot părea dintr-o dată superficiale și nu prea folositoare. Este posibil să vă fie testată credința, într-un fel sau altul, și ați putea începe să vă simțiți mai sceptici față de convingerile voastre legate de viață.

Domeniile vieții care vor necesita o întoarcere la lucrurile fundamentele sunt educația superioară, sistemele de credințe, călătoriile și experiențele aventuroase.  S-ar putea ca viața să vă supună unor teste în aceste domenii, ca și cum Universul va dori să verifice dacă fundamente lor sunt solide.

Lucrurile construite pe o bază șubredă s-ar putea nărui sub presiunea acestor teste.  Lucrurile aflate pe o bază solidă vor rezista și vor ieși întărite din această perioadă. S-ar putea să vă întrebați: aceste studii, aceste credințe, această atitudine de viață este benefică pentru mine?

În prima fază a acestui tranzit al lui Saturn, ați putea să vă simțiți mai sumbri, mai sceptici, mai deziluzionați. Încrederea și optimismul care v-au făcut să ajungeți până aici ar putea să intre într-o fază de analiză.

Pe parcursul călătoriei lui Saturn în semnul Capricornului, planeta va forma un trigon cu Soarele vostru (sau cu Ascendentul), iar momentul exact va depinde de poziția Soarelui sau a Ascendentului în zodia Taurului. În acel moment, vă veți simți mult mai confortabil față de cine sunteți, deoarece veți responsabili, maturi în percepția capacităților voastre și veți proiecta față de ceilalți o personalitate serioasă și sigură.

Până în 2020, veți fi deschiși mai ales pentru a primi sfaturi practice, solide și să învățați din cunoștințele celorlalți. Viața vi se va părea mai stabilă în această perioadă, posibil pentru că vă veți analiza cu realism și pentru că veți fi mai puțin vulnerabili la deziluzii. În 2018, această influență va afecta doar nativii Taur născuți între gradele 1-11. În 2019, aveți șansa să vă facei prieteni noi prin intermediul studiilor.

Pe ansamblu, Taurii vor traversa o perioadă mai stabilă, mai predictibilă și mai practică, care vă va oferi numeroase oportunități. Taurii se vor bucura de un ritm mai așezat al vieții, acest tranzit încurajându-i să construiască încet și cu atenție, o abordare care îi va mulțumi pe acești nativi.