berbec 320x200Berbecii vor simți nevoia să iasă în evidență din punct de vedere profesional, iar performanțele lor vor deveni într-un fel sau altul de interes public.

Saturn guvernează sectorul profesional, imaginea publică și reputația Berbecilor, pe care îl tranzitează. Pe parcursul acestui ciclu început în decembrie 2017, în care Saturn se va afla în semnul Capricornului până în 2020, cariera Berbecilor va necesita decizii majore.

Ar putea fi fructificate proiecte de o importanță capitală și ar putea fi o perioadă în care veți culege roadele, dar cei care nu au reușit să pună în practică ceea ce și-au propus vor fi dezamăgiți. Cu alte cuvinte, în această perioadă veți fi răspunzători pentru ceea ce ați făcut și ceea ce nu ați făcut.

Este posibil să accedeți într-o poziție mai înaltă la serviciu sau în societate și să simțiți povara responsabilităților care vor veni odată cu noul rol asumat. De asemenea, ar putea apărea unele probleme în relația cu un părinte sau cu o figură paternă din viața voastră, un șef sau o autoritate din viața voastră.

 

În timp ce această perioadă ar putea fi dificilă în  unele momente, în special când Saturn va forma o cuadratură cu Soarele sau ascendentul vostru, vor fi și momente bune, astfel încât în ansamblu perioada va fi una favorabilă, în special dacă vă veți concentra pe  beneficiile pe termen lung și nu pe frustrările pe termen scurt.

Saturn se află în semnul pe care îl guvernează, Capricornul, în care se simte foarte bine, așa că veți avea o perioadă de realizări, de recunoaștere, veți culege  beneficiile eforturilor voastre și vă veți asuma noi responsabilități. Însă, dacă ați încercat să o luați pe scurtătură, aceasta poate fi o perioadă în care veți suporta consecințele și veți fi nevoiți să puneți lucrurile în ordine.

Aveți șansa să construiți o bază solidă în viața profesională sau publică, poziția voastră în societate este analizată cu atenție de Saturn.

Tranzitul lui Saturn prin casa a X-a vă va deschide ochii, fie veți munci cu seriozitate și veți fi recompensați pentru efortul vostru, fie veți suporta consecințele alegerilor greșite.

Pe parcursul tranzitului său în Capricorn, Saturn va fi în curadratură cu Soarele sau cu ascendentul, și s-ar putea să fiți dezamăgiți de o persoană importantă din viața voastră, o persoană cu autoritate sau de planurile sau obiectivele voastre. S-ar putea să vă simțiți lăsați pe dinafară, incapabili să progresați pe calea aleasă sau lipsiți de energie și încredere. Sunt posibile și blocaje financiare, în special dacă Soarele va fi asociat cu casa a 2-a sau a 8-a. În privința sănătății, acest aspect poate semnala probleme cu dantura, oasele în general și pielea. Odată depășită această cuadratură, veți rezolva probabil mici pobleme și presiunile se vor risipi.

În 2019, Saturn va fi în mare parte în sextil cu Neptun, iar proiectele lăsate neterminate vor fi fructificate. Cariera voastră ar putea fi concentrată pe obiective mai altruiste În 2020, iar alinierea lui Saturn cu Pluton ar putea implica activități intense pentru remodelarea carierei și a obiectivelor.