Pluto in VarsatorPluto, planeta distrugerii, morții și renașterii, părăsește semnul Capricornului, pentru a intra în inteligentul semn de aer al Vărsătorului, pentru următorii aproximativ 20 de ani.

Saturn tranzitează Peștii între 7 martie 2023 și 13 februarie 2026

Ultima oară când Pluto a traversat Vărsătorul a fost din 1778 până în 1798, planeta având nevoie de nu mai puțin de 248 de ani pentru a traversa zodiacul, ceea ce face ca acest trazint atât de special.

Multe s-au întâmplat în lume de când Pluto s-a aflat ultima oară în Vărsător, rintre acestea fiind revoluția americană, descoperirea planetei Uranus, revoluția franceză, începutul revoluției industriale și descoperirea vaccinului pentru pojar.

Vărsătorul guvernează tehnologia, inovațiile, internetul și colectivităție, astfel că următorii 20 de ani ne vor corela mai mult cu descoperirile majore științifice, medicale și tehnologice, dar și explorarea spațiului.

Pluto are rolul de a distruge ceea ce nu mai este de folos, iar acest proces nu este prea plăcut, dar face loc pentru renaștere și începuturi noi. Influența lui Pluto poate fi comparată cu renașterea păsării Phoenix din cenușă.

Pe de o parte, Pluto va expune partea negativă a Vărsătorului, cum ar fi utilizarea excesită a tehnologiei, la care asistăm și suntem deja implicați. Dezvoltarea explozivă a inteligenței artificiale poate fi un exemplu al efectului intrării lui Pluto în Vărsător, semnul atât de orientat către tehnologiile viitorului.

Desigur să există și un aspect pozitiv al acestui tranzit. Vibrațiile înalte ale Vărsătorului au legătură cu dreptatea socială. În următorii ani, oamenii se vor revolta în țările cu guverne opresive. Pluto în Vărsător poate provoca revoluții.

La nivel personal, Pluto în Vărsător va susține modalitățile creative, inovatoare prin care putem progresa.

Atenția noastră se va concentra mai mult pe independența personală și explorare, pentru că Pluto în Vărsător ne va împinge să progresăm.

Recent au avut loc niște aspecte rare în Vărsător, cum ar fi cuadratura dintre Saturn și Uranus și marea conjuncție dintre Jupiter și Saturn, iar intrarea lui Pluto în Vărsător va reactiva  temele libertății, a revoluțiilor, activismul social și dezvoltarea tehnologiei. Dar de această dată activarea va fi pe termen lung.

Schimbările aduse de trecerea lui Pluto prin Vărsător vor fi notabile și de lungă durată, atât la nivel personal cât și colectiv, iat transformările vor fi inevitabile.

Pentru început, Pluto va traversa Vărsătorul până pe 11 iunie 2023, iar mai apoi din 22 ianuarie 2024 până în septembrie 2024. Ulterior, Pluto va reveni în Vărsător pe 20 noiembrie 2024 și va tranzita acest semn până în 9 martie 2043 și din nou din 2 septembrie 2043 până în ianuarie 2044.

Revoluționara Uranus tranzitează semnul Taurului până în 2026

Domeniile influențate de tranzitul lui Pluto prin Vărsător pentru toate semnele zodiacale

Berbec: prieteniile, activitățile în cadrul organizațiilor sociale și de caritate, perspectivele și speranțele de viitor

Taur: cariera și poziția socială, responsabilitățile asumate

Gemeni: educația superioară, principiile, valorile morale, activitățile de cercetare, dezvoltarea spirituală

Rac: relațiile intime, dependențele, tentațiile, banii proveniți de la terți, persoane fizice sau instituții

Leu: relațiile de lungă durată, personale sau profesionale, contractele bilaterale

Fecioară: serviciul, munca de zi cu zi, rutina, sănătatea, starea de bine

Balanță: relațiile romantice, distracțiile, creativitatea, relațiile cu copiii

Scorpion: familia, casa, relațiile cu părinții, strămoșii

Săgetător: relațiile cu rudele apropiate, relațiile cu anturajul apropiat, comunicarea, schimburile de orice fel

Capricorn: contractele de muncă, toate activitățile remunerate, acumularea de bunuri de valoare

Vărsător: originalitatea, inovațiile, implicarea în cauzele sociale, spiritul revoluționar

Pești: transformările personale, renașterea, toate activitățile care implică îngrijirea persoanelor, credința, spiritualitatea