saturn2Saturn se va afla în retrogradare din 18 aprilie până în 6 septembrie, perioadă în care lecțiile pe care ni le va da vor avea legătură cu gândurile și cuvintele noastre și vor fi mai dificile pentru cei care au abuzat verbal de oameni. În schimb, perioada din acest an în care Saturn se va afla în mers direct poate fi folosită pentru înlocuirea gândurilor negative cu unele pozitive, pentru a aduce o transformare majoră, cu efecte benefice în viața noastră.

În această perioadă vor fi rezolvate probleme legate de karmă. Trecutul, prezentul și viitorul vor deveni una. Karma este o formă de energie foarte reală și, ca și Saturn, lordul Karmei, este legată de timp. Dacă ați avut un comportament greșit în trecut, atunci, la un moment dat, va avea loc un eveniment care vă va da o lecție. Dacă ați fost buni, va avea loc un eveniment care vă va recompensa. Cu Saturn aflat în retrogradare, karma va fi legată de gradul de responsabilitate pe care l-ați avut în trecut.

Retrogradarea lui Saturn are loc o dată la 12 luni, durează patru luni și jumătate și se desfășoară pe parcursul a 6-7 grade din zodiac. Această perioadă este una a limitărilor, restricțiilor, anxietății și fricii. Indiferent de resposabilitatea pe care v-ați asumat-o înainte de retrogradare, acum veți avea nevoie de mai mult timp pentru a vă asigura că totul este regulă. Mai mult decât atât, ați putea fi puși la încercare prin asumarea unor responsabilități suplimentare. Lecțiile ar putea fi dificile, dar valoroase. În schimb, dacă tristețea sau timiditatea voastră au scăpat de sub control, în perioada de retrogradare a lui Saturn aveți șansa să vă recunoașteți problema sau să apară un eveniment care să vă scoată din depresie sau izolare. Până la revenirea lui Saturn în mers direct veți avea posibilitatea să vă învățați lecțiile.

Analizând harta momentului, singurul aspect major este cuadratura dintre Mercur și Saturn retrograd aflat într-o conjuncțe puternică cu o stea fixă, ceea ce înseamnă că trebuie să vă puneți ordine în gânduri și cuvinte. Comunicarea planurilor și ideilor va fi dificilă din cauza gândirii negative și a neînțelegerilor. Lipsa răbdării și a concentrării înseamnă că atenția vă poate fi distrasă cu ușurință.

Nu vă bazați prea mult pe cuvintele altora și fiți precauți cu ale voastre. În timpul negocierilor sau în luarea deciziilor, este esențial să dați atenție detaliilor. De asemenea, în perioada în care Saturn va fi staționar retrograd, respectiv până pe 21 aprilie, este mai bine ca deciziile majore să fie evitate.

Saturn retrograd, în semnul Capricornului, va fi dificil în special pentru persoanele care au adresat cuvinte grele și care ar putea să treacă prin separarea de persoane apropiate. Dacă se va întâmpla acest lucru, va fi rezultatul karmic al folosirii unor gânduri sau cuvinte negative pentru a face o altă persoană să se simtă prost. Această probabilitate este susținută și de aspectele minore formate de Saturn cu Luna și Venus. Ruperea unei relații din cauza cuvintelor grele poate fi un semnal de alarmă pentru modificarea comportamentului și a gândirii.

Gândurile negre, veștile proaste sau singurătatea sunt posibile în această perioadă, chiar dacă v-ați purtat frumos cu cei din jurul voastru, iar persoanele cu tendințe depresive ar putea fi mai predispuse la gândirea negativă. Saturn retrograd ajută însă la recunoașterea acestor tendințe depresive și gânduri negative, fiind o mare oportunitate să le eliminați din viața voastră.

Saturn va reveni în mers direct pe 6 septembrie și veți avea posibilitatea să puneți în practică ce ați învățat. Perspectivele devin mult mai favorabile și sugerează că lecțiile din perioada de retrogradare au fost învățate.

Steaua fixă Polis aflată în semnul Capricornului va conferi șanse de succes, ambiție, sinceritate și dominare. De asemenea, Mercur aflată în trigon cu Saturn arată că lecțiile perioadei de retrogradare vor fi fost asumate. Este o mare schimbare după cuadratura în care s-a aflat Mercur cu Saturn retrograd, iar trigonul va favoriza studiile și tot ceea ce necesită activitatea mentală. Greșelile vor fi evitate, iar lucrurile vor fi făcute cu corectitudine și la timpul potrivit. De asemenea, gândirea pozitivă și comunicarea vă vor permite, din septembrie, să luați deciziile potrivite.