planeteAprilie va fi o lună a tendințelor contrare, în care Venus, aflată în mare parte în semnul Taurului, și Mercur, care va reveni în mers direct la jumătatea lunii, în Berbec, ne vor îndemna să ne bucurăm de viață, în timp ce intrarea în retrogradare a lui Saturn și Pluton ne va impune disciplină și rigoare.

În plus, aprilie va fi prima lună normală din acest an atunci când ne referim la fazele Lunii. Într-adevăr, în ianuarie au avut loc două Luni Pline, în februarie nu a fost niciuna, în timp ce martie sunt din nou două. În aprilie va fi o Lună Plină pe data de 30, în Scorpion, când vom deveni conștienți de cele mai ascunse dorințe.

 

Venus intră înTaur pe 31 martie și va rămâne în acest semn, pe care îl guvernează, până pe data de 24, favorizând dragostea, prietenia și creativitatea. Vom fi înclinați să ne bucurăm mai mult de plăcerile pe care ni le oferă viața. După această dată, odată cu intrarea lui Venus în semnul Gemenilor, vom simți o nevoie mai mare de comunicare și de exprimare a hobby-urilor intelectuale.

Evenimentele astrologice se vor precipita la jumătatea lunii. Astfel, pe 14 aprilie, sextilul format de Jupiter cu Pluton, aflat în Capicorn, ne va îndemna să ne întrebăm ce vrem să schimbăm în noi. O zi mai târziu, Mercur revine în curs normal în semnul Berbecului. Deciziile noastre vor deveni mai rapide și impulsive.

Luna Nouă care va avea loc pe 16 aprilie, tot în semnul Berbecului, ne va pune la dispoziție o mare cantitate de energie pentru a iniția noi acțiuni și dorința de a deveni mai independenți.

Saturn, care va intra în retrogradare o zi mai târziu în semnul Capricornului, până pe 6 septembrie, ne va cere în schimb să folosim această energie într-un mod disciplinat, în special la serviciu. Vom fi ajutați să facem acest lucru de intrarea Soarelui în practicul, muncitorul și răbdătorul Taur.

Pluton intră la rândul său în mers retrograd pe 22 aprilie, până pe 30 septembrie, și ne va învăța că acceptarea schimbărilor, prin profunde transformări interioare, este esențială pentru succesul profesional.

Aprilie se va încheia cu Luna Plină de pe data de 30, în semnul Scorpionului, când vom deveni conștienți de cele mai profunde dorințe și vom încerca să le îndeplinim, unii dintre noi cu o atitudine de genul totul sau nimic.