Pluton1Pluto, planeta renașterii și a transformărilor profunde, intră în retrogradare pe 29 aprilie, mișcare în care se va afla până pe 8 octombrie, aducând șansele unor vindecări și schimbări importante în viața personală și la nivel global.

Astrologia săptămânii 25-30 aprilie

Această retrogradare va fi norocoasă, pentru va beneficia de contribuția pozitivă a aspectelor formate  de Pluto cu Mercur, Venus și Jupiter.

Astfel, relația cu Jupiter va aduce noroc, succes, schimbări pozitive, putere de influență mai mare și dezvoltare spirituală.

Influența lui Venus se va face simțită în problemele legate de relații personale și bani. Relațiile existente pot evalua la un niverl mai profund, relațiile noi pot fi transformatoare.

În cazul lui Mercur, trigonul cu Pluto poate avea ca afect un nou mod de gândire și de comunicare, mai profund, aducător de schimbări importante de mentalitate.

Deși este o planetă mică, iar în 2006 a fost retrogradată la statutul de planetă pitică, nu trebuie să ne păcălească acest lucru, Pluto are o importanță mare în astrologie, pentru că are forța să ne determine să renunțăm la relațiile și la situațiile care nu ne mai sunt de folos sau care ne produc suferințe.

Când Pluto intră în retrogradare, ne vom analiza emoțiile la un nivel mai profund și ne vom accepta și părțile mai întunecare ale sufletului.

Am început să observăm acest lucru încă de la începutul lunii ianuarie, când Pluto a intrat în perioada premergătoare retrogradării.

În următoarea perioadă, este posibil să ne simțim neînțeleși, dar acest tranzit va aduce la lumină ceea ce am știut la nivel intuitiv. Pot ieși la iveală minciuni din trecut sau niște adevăruri destul de dure.

Partea bună este că retrogradarea lui Pluto ne va cere să facem schimbări care vor aduce ceva bun în viața noastră, chiar dacă pe moment va fi mai dificil.

Am putea renunța la unii prieteni falși sau la activități, idei sau planuri care nu ni se potrivesc.

Mai important este că Pluto ne va încuraja să ne vindecăm sufletește și să colaborăm mai bine. Unii oameni vor lucra împreună pentru eliminarea unor nedreptăți, la nivel personal sau social.

Influența retrogradării lui Pluto pentru toate semnele zodiacale

Berbec

Transformările, conștientizările, renunțările vor influența cariera și poziția socială

Taur

Pot avea loc modificări ale concepției spirituale și ale atitudinii față de viață

Gemeni

Profunde transformări legate de viața intimă și atitudinea față de fondurile comune

Rac

Influența lui Pluto va avea legătură cu viața de cuplu sau parteneriatele profesionale. Relațiile solide vor fi ca renăscute, unele relații șubrede se pot rupe. Totul va fi spre binele vostru.

Leu

Analize și schimbări semnificative legate de activitățile curente și cele profesionale. Puteți renunța la un loc de muncă nepotrivit, sau să vă dedicați în totalitate unei activități.

Fecioară

Gândirea, ideile voastre pot suferi modificări importante, transformatoare. La fel și în cazul relațiilor romantice sau al relațiilor cu copiii.

Balanță

Pluto poate aduce transformări importante și conștientizări în relațiile de familie. În urma acestora este posibil să renunțați la obiceiuri, atitudini, concepții învechite. Puteți afla adevăruri ascunse sau să aveți discuții lămuritoare.

Scorpion

În urma acestei retrogradări pot avea loc modificări în relațiile cu rudele apropiate, cum ar fi frații, verii, prietenii apropiați sau vecinii. Și stilul vostru de comunicare publică ar putea suferi modificări.

Săgetător

Influența transformatoare a lui Pluto se va face simțită în atitudinea voastră față de activitățile aducătoare de bani, față de bunurile de valoare și modul în care cheltuiți și alocați resursele.

Capricorn

Pluto în retrogradare vă va obliga să faceți o analiză profundă a eului vostru, a stimei de sine și a imaginii pe care o proiectați în exterior.

Vărsător

În următoarele luni pot ieși la iveală diverse secrete, cum ar fi relațiile clandestine, sau veți descoperi că unele persoane nu sunt ceea ce credeați voi.

Pești

Posibile evenimente legate de relațiile de prietenie, ați putea renunța la unii prieteni care v-au dezamăgit. Schimbări pot avea loc și în cazul activităților în cadrul unor grupuri sau organizații.

Astrologia săptămânii 25-30 aprilie

Soarele tranzitează Taurul între 19 aprilie și 20 mai

Jupiter tranzitează Peștii până pe 10 mai