MercurMercur, planeta comunicării, a intrat în retrogradare joi, 22 martie, și va rămâne în această evoluție pănă pe 15 aprilie, forțându-ne să încetinim ritmul și să ne gândim la modul în care interacționăm, nu doar cu ceilalți, ci și cu noi înșine.

Mercur este mesagerul zeilor și se află întotdeauna alături de Soare, luând note, livrând mesaje și comunicând gânduri și sentimente. Când este în retrogradare, Mercur se îndepărtează de Soare și intră în lumea nevăzută. Acolo, Mercur poate descoperi mesajele ascunse și să sape în adâncuri pentru a scoate informațiile la lumină.

 

În perioadele de retrogradare ies la iveală vechile răni, gânduri și sentimente, pentru a fi clarificate. Este timpul să reflectăm asupra trecutului și să găsim soluții pentru problemele nerezolvate.

Atunci când Mercur este retrograd nu este momentul acțiunii, de fapt este bine să încetinim ritmul și să ne gândim cu atenție înainte de a face noi planuri și a începe noi proiecte. Este bine să avem răbdare și să ne luăm timpul necesar pentru ca toți factorii să iasă la suprafață.

Momentul în care retrogradează Mercur în luna martie este interesant, întrucât are loc după echinocțiu, noul an astrologic, care s-a produs pe 20 martie. În mod tradițional, anul astrologic este momentul în care putem face un salt înainte și începe să ne punem planurile în aplicare. Este momentul în care putem înflori și prezenta lumii ideile și planurile noastre.

Cu Mercur retrograd la doar câteva zile după echinocțiu, se pare că Universul vrea să reducem ritmul, suntem încurajați să gândim bine lucrurile înainte de a trece la acțiune!