MercurSăptămâna 19-25 martie va fi plină de evenimente din punct de vedere astrologic, cu Marte care tocmai a intrat în semnul Capricornului, în timp ce Soarele ajunge în Berbec, iar Mercur își începe mersul retrograd.

Marte a intrat în Capricornul pe 17 martie și va rămâne acolo până pe 16 mai. Marte în Capricorn conferă o energie hotărâtă și insistentă, iar pe parcursul acestei perioade ne vom gândi la viitor și la posibilele consecințe, înainte de a acționa.

Energia noastră este echilibrată și sigură, plină de încredere. Cu greu ne vom ieși din fire, dar putem deveni destul de reci dacă vom fi frustrați. Partea negativă a prezenței lui Marte în Capricorn este rigiditatea care i-o conferă acest semn.

 

Soarele se va afla în semnul Berbecului din 20 martie până pe 19 aprilie, care îi va conferi entuziasm și spontaneitate. Îndrăzneala Berbecului ne va da dorința de a cuceri. Vom fi mai impulsivi și vom avea o dorință uriașă de lua inițiativa, nu degeaba este Berbecul un semn de foc. Berbecul este un semn care acționează rapid, curajos, sub impulsul momentului. Vom gândi și vom acționa direct, fără complicații, dar s-ar putea ca viziunea noastră să fie de scurtă durată și neplanificată.

                Mercur va intra în retrogradare pe 22 martie, la 16 grade și 54 de minute în semnul Berbecului, pentru trei săptămâni. Mercur este deja în perioada de pre-retrogradare din 8 martie, și probabil că ați început deja să îi simțiți efectele, cu mici probleme de întârzieri, anulări sau amânări, sau diferite blocaje de comunicare.

Mercur va rămâne în mers retrograd până pe 15 aprilie, la 4 grade și 47 de minute în semnul Berbecului.