new moonLuna Nouă din 17 ianuarie va avea loc într-o perioadă în care nu mai puțin de cinci planete, Soarele, Mercur, Venus, Saturn și Pluto, se află în semnul Capricornului, iar această aliniere rară poartă numele de stellium. Aglomerarea unui număr atât de mare de planete înseamnă că această Lună Nouă ne pune la dispoziție o cantitate foarte mare din energia Capricornului, semn de pământ cardinal care favorizează simțul de conducere, munca, ambiția, simțul practic și responsabilitatea.

Capricornul este reprezentat de capra de munte, capabilă să ajungă pe înălțimi unde majoritatea animalelor nu pot ajunge. Este o modalitate foarte potrivită pentru a descrie energia Capricornului și, cu atât de multe planete aliniate, cărora li se alătură Soarele și Luna, vom fi cu toții capabili să ne folosim de această configurație pentru urca proprii noștri munți.

 

Energia și ambiția aduse de Luna Nouă ne vor ajuta să progresăm în direcția celor mai ambițioase vise și dorințe. Este momentul perfect să luăm inițiativa și să începem să facem mici schimbări, practice, pentru a aduce mai multă bucurie, abundență, dragoste, succes și oricare alte emoții pozitive pe care ni le dorim în viață. Capricornul este un semn foarte practic, așa că nu este momentul unor modificări îndrăznețe, șocante în viața noastră, ci mai degrabă unele mici, dar eficiente, pentru a ne apropia de locul unde dorim să ajungem.

În ultimii câțiva ani a trebuit să ne concentrăm pe clarificări și planificări, acum beneficiem de mult sprijin pentru a ne pune planul în acțiune. Ianuarie este una dintre lunile cele mai concentrate pe acțiune din an, așa că folosiți această energie în avantajul vostru.

În timp ce alinierea planetelor în Capricorn conferă ambiție și putere, Luna Nouă aduce și o energie intuitivă. Este momentul să priviți în voi înșivă și să vă conectați cu propriul sine. Dacă v-ați simțit blocați în relația voastră, sau în viața voastră personală, această Lună Nouă poate să vă aducă clarificări sau să vă ajute să gândiți diferit. Dacă sunteți singuri, Luna Nouă poate fi momentul perfect să întâlniți pe cineva. Dacă sunteți într-o relație, folosiți această energie pentru a planifica o întâlnire. Energia Lunii Noi vă poate ajuta și să renunțați la bagajele unor relații din trecut.

             Luna Nouă în general favorizează stabilirea unor intenții și planuri pentru viitor, iar forțele cosmice din ianuarie sunt incredibil de puternice și oferă susținere.