CeresCeres, asteroidul care arată cum avem grijă de noi înșine și de cei din jurul nostru, va retrograda în perioada 8 octombrie și 14 ianuarie 2022, iar pe 21 decembrie va ieși din Gemeni revenind în Taur.

Pluto iese din retrogradare pe 6 octombrie, în Capricorn

În semnul comunicativ al Gemenilor viața este agitată, pentru că Ceres ne îndemnă să ne dovedim afecțiunea față de ceilalți  prin încercarea de a-i învăța de bine, a-i educa, a le împărtăși din cunoștințele și experiența noastră.

Retrogradarea va încetini acest ritm trepidant, iar uneori intențiile noastre de bună credință de a-i ajuta pe ceilalți ar putea fi interpretate în mod eronat, poate ca un mijloc de influențare, de impunere a propriului nostru stil de viață. Sau poate noi înșine nu vom reuși să ne transmitem corect ideile, intențiile sau cunoștințele.

Revenind în Taur, Ceres ne va aduce aminte despre importanța îngrijrii trupului, a asigurării tuturor mijloacelor de trai, dar și a atingerii pline de dragoste. Viața va deveni mai liniștită, ne vom reaminti că eliminarea stresului și îngrijirea sănătății sunt mai importante ca orice altceva.

Ceres în Taur este o combinație foarte bună, mai ales pentru cei care știu să se bucure de plăcerile vieții, pentru că acest semn de pământ iubește mâncarea, confortul și plăcerile fizice.

Este foarte probabil ca în timpul tranzitului lui Ceres prin semnul Taurului să ne dovedim dragostea hrănindu-i pe ceilalți sau făcându-le cadouri frumoase dar și practice.

Pentru că Taurul este un materialist care iubește confortul, ne vom asigura că cei dragi au tot ceea ce au nevoie pentru a se simți în siguranță.

De asemenea, este foarte probabil ca negocierile și discuțiile profesionale sau de afaceri să aibă loc în timpul unei mese îmbelșugate.

Vom dori să ne simțim bine în corpul nostru, să ne bucurăm de o mâncare sănătoasă, pe care am putea să o pregătim chiar noi, dar și de natură.

Perioadele petrecute de Ceres în Taur sunt de regulă aducătoare de liniște și de șanse de creștere a averilor.

În privința comportamentului,  vom fi mai buni și la rândul nostru vom avea nevoie ca ceilalți să ne arate afecțiune în aceeași măsură. Atingerea umană ne va face plăcere, așa că un masaj, de exemplu, va fi binevenit.

În privința banilor, stabilitatea financiară va fi o preocupare importantă, iar dacă vor apărea dezechilibre ne vom îngrijora destul de mult.

Din punct de vedere astronomic, Ceres este cel mai mare corp din centura de asteroizi, iar din punct de vedere mitologic este zeița mamă, care simbolizează dragostea maternă și fertilitatea naturii, sub toate formele ei.

În mitologia romană, Ceres era și protectoarea legilor și a drepturilor oamenilor.

Pluto iese din retrogradare pe 6 octombrie, în Capricorn

Mercur retrogradează în Balanță între 27 septembrie-17 octombrie

Venus tranzitează Săgătătorul între 7 octombrie și 5 noiembrie

Google ads