Astro13Luna octombrie vine cu nenumărate evenimente și schimbări astrologice. Vom intra în această lună cu șase planete aflate în retrogradare, respectiv Mercur, Pluto, Saturn, Jupiter,Uranus și Neptun, iar la sfârșit vor rămâne doar ultimele două, ceea ce va aduce o schimbare importantă de ritm, o modificare a modului în care ne manifestăm energia.

Mercur retrogradează în Balanță între 27 septembrie-17 octombrie

În perioadele în care un număr mare de planete retrogradează în același timp, așa cum s-a întâmplat în ultimele luni, are loc o încetinire a ritmului, o întoarcere spre trecut necesară pentru a înțelege mai bine ceea ce avem de făcut, a lăsa în urmă ceea ce nu ne mai reprezintă pentru a putea merge mai departe.

Pe măsură ce planetele vor reveni în mers direct, vom simți o eliberare și un plus de energie pozitivă. Asta nu înseamnă că nu vom resimți uneori intensitatea fierbinte a acestei energii, pe măsură ce vom depăși blocajele și vom renunța la bagajele emoționale.

Octombrie nu va fi doar luna în care patru planete vor reveni în mers direct, ci și luna în care va avea loc conjuncția anuală dintre Soare și Marte. Planeta acțiunii și a războiului se va afla în apropierea Soarelui, în Balanță, aproape pe tot parcursul lunii, așa că nu va fi de mirare dacă uneori ne vom simți epuizați și depășiți de ritmul vieții. Atenție și la agitație, la frustrări, la mânia neexprimată de dragul compromisului, care pot duce la explozii.

Pe 6 octombrie, Luna Nouă cuplată cu revenirea lui Pluto în mers direct se vor produce în timp ce patru planete se vor afla în Balanță, în stelium, respectiv Lună, Soare, Marte și Mercur, care vor activa puternic energia acestui semn. Rezultatul va fi o șansă puternică de a calma conflicte mai vechi, de a detensiona situații și a ajunge la înțelegeri.

Pe 20 octombrie, Luna Plină în Berbec va veni la rândul ei cu un flux puternic de energie, care va activa o configurație în Soare, Marte, Lună șu Pluto. Conștientizările se vor produce vor avea un efect puternic transformator.

Pe 23 octombrie, Soarele intră în Scorpion, marcând debutul de sezon al acestui semn intens, în timp ce în ultima zi a lunii se va forma o conjuncție între Venus și Junona în Săgetător, o aliniere frumoasă, cu efecte benefice asupra relațiilor de dragoste și a căsătoriilor.

Mercur retrogradează în Balanță între 27 septembrie-17 octombrie

Vesta tranzitează Scorpionul între 20 septembrie și 16 noiembrie

Marte tranzitează Balanța între 14 septembrie și 30 octombrie