Mercur1Mercur, planeta comunicării, a simțului de afaceri, a spiritului de observație și a analizelor, se va afla în retrogradare între 27 septembrie și 17 octombrie, în semnul  Balanței.

Saturn retrogradează în Vărsător între 23 mai și 10 octombrie

În următoarele săptămâni, retrogradarea lui Mecur va produce o intensitate a emoțiilor și ne va oferi șansa de a crea un echilibru mai bun între ceea ce suntem și ceea ce dorim să fim.

Când Mercur este în mers direct în Balanță, susține crearea unui echilibru exterior, mai ales în ceea ce privește relațiile și colaborările în general. În retrogradare, Mercur ne încurajează să căutăm în special armonia interioară.

Astfel, tema majoră a următoarelor săptămâni va fi găsirea unui echilibru între relațiile cu ceilalți și aspirațiile personale.

Mercur a fost în cuadratură cu Pluto pe 22 septembrie, aducând o gândire profundă și interacțiuni intense cu oamenii, precum și o dorință intensă de a cerceta, de a investiga, de a afla înțelesuri ascunse. Din cauza retrogradării lui Mercur, acest aspect va reveni în atenția noastră, influențându-ne încă o dată, pe 1 octombrie.

Mercur guvernează Gemenii și Fecioarele, așa că aceste semne vor fi cel mai puternic influențate de mișcarea retrogradă a planetei. De asemenea, contează și casa din harta noastră natală în care are loc retrogradarea.

Influența retrogradării lui Mercur în Balanță pentru toate semnele zodiacale

Berbec

Pentru Berbeci, retrogradarea lui Mercurs poate produce turbulențe și unele încurcături în viața maritală, dar și în parteneriatele profesionale. Încercați să comunicați clar și să stabiliți obiective precise, pentru a evita neînțelegerile.

Taur

În activitățile curente sau cele serviciu trebuie să fiți atenți la contractele pe care le semnați, evitați neclaritățile. Urmați o dietă sănătoasă și faceți mișcare, pentru a evita apariția unor mici probleme de sănătate.

Gemeni

Posibile probleme de comunicare, pentru că veți avea tendința să nu vă exprimați clar, fiind înclinați și să aplicați urechea la bârfe. Este posibil să reluați legăturile cu prieteni vechi, care vor reveni în viața voastră.

Rac

Retrogradarea lui Mercur poate provoca încurcături sau întârzieri legate de acte și contracte pentru proprietăți, așa că trebuie să le acordați o atenție sporită, să nu pierdeți sau rătăci documentele, de exemplu.

Leu

 Este posibil să rezolvați probleme care au legătură cu frații sau alte persoane din anturajul apropiat, să petreceți mai mult timp alături de ei. De asemenea, ați putea face planuri sau pregătiri pentru călătorii benefice.

Fecioară

Dacă veți comunica bine, veți putea rezolva eventualele probleme concrete din familie. Este o perioadă favorabilă pentru a vă canaliza inteligent economiile sau să obțineți un loc de muncă plătit mai bine.

Balanță

Veți fi mai interesați de viața spirituală decât de obicei, dar și de asigurarea unor relații echitabile. Dacă v-ați extins peste măsură în ultimul timp, este posibil să vă ajustați planurile la un nivel mai realist.

Scorpion

Evitați planurile financiare sau investițiile cu un grad ridicat de risc. Veți simți nevoia să aveți secretele voastre, mai ales în privința unor relații intime mai vechi.

Săgetător

Atitudinea voastră responsabilă și echilibrată vă poate aduce oportunități profesionale, colaborări benefice. Relațiile sunt favorizate, veți fi optimiști, dar cu măsură.

Capricorn

Va urma o perioadă cu multă muncă, dar veți beneficia de sprijinul colegilor sau al subalternilor. Atitudinea voastră responsabilă nu va trece neobservată. Sunt favorizate activitățile sociale, profesionale și educaționale.

Vărsător

Mai puțină distracție și mai mult efort profesional sau educațional. Atenție la posibilele neclarități în comunicare, inclusiv în relațiile cu străinătatea, sau în actele juridice.

Pești

O perioadă de interiorizare, sentimentele vor fi mai profunde și mai ascunse. Pot avea loc analize, conștientizări care să ducă la asigurarea unui echilibru mai bun în relațiile intime. Posibile probleme sau amânări legate de acte, contracte de împrumut sau moșteniri.

Saturn retrogradează în Vărsător între 23 mai și 10 octombrie

Jupiter retrogradează în Pești și Vărsător între 20 iunie și 18 octombrie