luna nouaLuna Nouă va avea loc luni, 18 decembrie, la 26 de grade în semnul Săgetător, iar cea mai puternică influență astrologică va veni din partea planetei Saturn, pe o parte, și a planetei Venus pe de altă parte, o combinație destul de serioasă, dar care va fi luminată de prezența lui Uranus.

În această lună decembrie, Luna Nouă favorizează formarea unor relații de lungă durată, sau întâlnirile care pot avea o mare însemnătate pentru toată viața. Perioada este potrivită pentru a face schimbări pozitive, dar fără a deranja structurile sau rutina din viața noastră. Cu alte cuvinte putem lăsa trecutul în urmă, fără să distrugem structurile, pentru a crea o nouă realitate.

 

Luna Nouă reprezintă sfârșitul unui ciclu și începutul unui nou ciclu de 28 de zile. Soarele este în conjuncție cu Luna, aducând un impuls regenerant de energie. De aceea este un moment excelent pentru a începe un proiect nou și a pune sub semnul întrebării vechi obiceiuri, comportamente și convingeri, în căutarea unor noi căi creatoare pentru a merge înainte.

Efectele Lunii Noi din 18 decembrie vor dura patru săptămâni, până la Luna Nouă din 16 ianuarie, iar cea mai potrivită perioadă pentru a începe noi proiecte va fi în primele două săptămâni ale acestui ciclu, respectiv până la Luna Plină din 1 ianuarie.

Luna Nouă din 18 decembrie formează aspecte cu trei planete, cea mai influentă fiind Saturn, care este cea mai apropiată. Conjuncția cu Venus și trigonul cu Uranus vor lumina influența puternică a lui Saturn, transformând aspectul mai dificil al acestei planete într-unul mai pozitiv.

Luna Nouă în conjuncție cu Saturn arată că trebuie să vă impuneți pentru a fi luați în considerare. Acest aspect sugerează dificultăți, tristețe și temeri. Influența iubitoare a lui Venus și influența lui Uranus vor scoate însă în evidență latura pozitivă a planetei Saturn.

Această Lună Nouă favorizează reușitele, recunoașterea și satisfacțiile. Ca urmare, asumarea unor responsabilități mai mari va aduce recunoașterea meritelor și promovarea, șansa de a construi o fundație solidă pentru viitor. Este o perioadă bună pentru a simplifica și a aduce mai multă eficiență în viața voastră.

Luna Nouă în conjucție cu Venus aduce mai multă dragoste în relații și mai multă creativitate. Ar trebui să vă simțiți mai iubitori, mai afectuoși și mai sociabili, dacă Saturn nu ar aduce mai multă seriozitate, respect și dedicație în relații.

Este posibil să vă îndrăgostiți, să aveți sentimentul că o legătură karmică vă unește cu partenerul vostru. O legătură care începe sub semnul acestei Luni Noi are șanse bune să fie de lungă durată.

Luna Nouă aflată între Venus și Saturn este propice pentru a face economii și investiții, este o perioadă potrivită pentru a cheltui bani pentru redecorarea locuinței. Ar trebui totuși să fiți precauți cu banii și să îi cheltuiți doar pe lucruri practice.

Trigonul Lunii Noi cu Uranus va face probabil ca în această perioadă să aibă loc evenimente neașteptate, dar și revelații personale. Veți simți nevoia să ieșiți din rutină, să vă extindeți cercul social, să faceți cunoștințe interesante.