JunonaJunona, asteroidul care în astrologie reprezintă căsătoria și echilibrul, iese pe 2 august din retrogradarea în care s-a aflat din 12 aprilie, în Săgetător.

Ceres tranzitează Gemenii între 31 iulie și 21 decembrie

Pe parcursul retrogradării, Junona ne-a îndemnat să ne întrebăm dacă relațiile noastre cele mai importante sunt echilibrate, dacă nevoile noastre sunt satisfăcute și dacă la angajamentul și loialitatea noastră ni se răspunde cu aceeași măsură.

Ieșind din retrogradare, Junona va aduce acum o stare de ușurare, senzația că lucrurile s-au mai clarificat și evoluează acum în direcția cea bună, în domeniile pe care le activează în funcție de semnul zodiacal din care facem parte.

Junona a intrat în semnul Săgetătorului în decembrie 2020 și va continua să îl traverseze până în noiembrie 2021. În această perioadă ne va influența în special atitudinea față de dragoste, relațiile personale, dar și cele sociale și profesionale.

În mitologie, Junona (Hera în mitologia greacă) este fiica lui Saturn, soția lui Jupiter și mama zeilor Marte, Vulcan, a Bellonei (Enio), zeița războiului violent, și a lui Juventas (Hebe), zeița tinereții. În afară de rolul avut în relațiile de dragoste adevărată și de căsătorie, Junona este considerată și o protectoare a statului.

În astrologie, poziția Junonei în harta natală sau previzională a unei persoane mai arată dedicarea față de o cauză sau o persoană, trădarea, parteneriatele și asigurarea echilibrului de forțe între două persoane, infidelitatea, corectitudinea și compromisul.

Junona nu suportă nedreptățile și, prin poziția sa într-o hartă, arată unde dorim să echilibrăm lucrurile, să le îndreptăm, să le facem corecte. Astfel, Junona face recomandări, sfătuiește și avertizează.

Domeniile influențate de revenirea în mers direct a Junonei pentru fiecare semn zodiacal

Berbec: etica, simțul dreptății, atitudinea față de spiritualitate, dedicarea față de o cauză nobilă sau proiectele pe termen lung

Taur: transformarea profundă a unei relații intime, atitudinea față de banii comuni, moșteniri, contracte

Gemeni: relațiile de cuplu, parteneriatele profesionale, atitudinea adoptată în negocieri și față de contracte, simțul dreptății și al echilibrului

Rac: etica muncii, dedicarea față de activitățile curente și de serviciu, capacitatea de a ajunge la un compromis

Leu: relațiile romantice, relațiile cu copiii, gândirea corectă, echilibrată, realistă, atitudinea față de plăceri și distracții

Fecioară: echilibrul de forțe între membrii familiei, contractele legate de proprietăți

Balanță: corectitudinea în relațiile cu rudele și membri ai anturajului apropiat, comunicarea echilibrată

Scorpion: contractele de muncă, cinstea, folosirea corectă a banilor, gândirea pragmatică, realistă

Săgetător: idealismul, dreptatea socială, etica în relațiile cu oamenii, împărțirea dreptății

Capricorn: atitudinea față de spiritualitate, compasiunea, faptele de caritate, relațiile clandestine

Vărsător: relațiile cu prietenii, dedicarea față de activitățile organizațiilor și asociațiilor sociale, dreptatea socială, realismul în evaluarea perspectivelor de viitor

Pești: cariera, poziția socială, echilibrul în lucrul cu oamenii, realismul, ambiția de afirmare personală

Ceres tranzitează Gemenii între 31 iulie și 21 decembrie

Ce spune Tarotul despre săptămâna 2-8 august

Jupiter retrograd a revenit în Vărsător pe 28 iulie

Marte tranzitează semnul Fecioarei între 29 iulie și 14 septembrie