Astro13

Atmosfera lunii august va fi marcată de retrogradările planetelor Jupiter, Saturn și Pluto, precum și a asteroidului Kiron, cărora li se va alătura și Uranus, din data de 19.

Jupiter retrogradează în Pești și Vărsător între 20 iunie și 18 octombrie

Cu toate aceste corpuri cosmice în retrogradare, vom fi tentați să privim în trecut, să pornim pe drumul amintirilor, sau să reanalizăm evenimente trecute, înainte de a putea avansa.

În cazul în care ne simțim blocați sau nu știm încotro să ne îndreptăm, această energie retrogradă ne-ar putea aduce clarificări, răspunsuri la obstacolele reale sau psihologice pe care le resimțim.

Însă, pe lângă această energie care ne va îndeamna la analize retrospective, pe parcursul lunii vom avea parte de alinieri de planete favorabile, care vor susține dragostea și relațiile.

Luna august va mai aduce și Portalul magic al Leului, care va coincide cu Luna Nouă în Leu, pe 8 august. Portalul Leului are loc în fiecare an pe 8 august, când Pământul se aliniază cu Centrul Galactic, centrul Căii Lactee, deschizând un portal fizic între elementele fizice și cele spirituale.

În a doua parte a lunii august, Luna Plină în Vărsător, din 22 august,  ne va aduce abundență și expansiune, permițându-ne să ne activăm focul interior, să îl punem în valoare, să strălucim.

Tot din 22 august, Soarele în Fecioară va avea un efect stabilizator, aducându-ne în atenție că orice planuri vom avea în vedere, va trebui să fim raționali, realiști și să muncim cu dedicație dacă vom dori să se materializeze.

Pe ansamblu, luna august va fi o lună care va aduce oportunități în dragoste și în activitățile profesionale și energii cu frecvență înaltă, favorabile.

Jupiter retrograd revine în Vărsător pe 28 iulie

Saturn retrogradează în Vărsător între 23 mai și 10 octombrie

Pluto în retrogradare între 27 aprilie și 4 octombrie, în Capricorn