astro17Luna mai este una dintre cele mai importante luni ale anului 2021 din punct de vedere astrologic, întrucât aduce o eclipsă de Lună ”însângerată”, deschiderea portalului Pleiadelor și intrarea lui Jupiter în Pești pentru prima oară în ultimii 12 ani!

Pluto în retrogradare între 25 aprilie și 4 octombrie, în Capricorn

Toate aceste energii vor face ca luna mai să fie o lună cu o energie provocatoare, dar trebuie să nu uităm că toate provocările vin și cu recompense.

Jupiter intră în Pești pe 13 mai, până pe 28 iulie

Intrarea în Pești a lui Jupiter, cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, este o mare schimbare. Jupiter reprezintă abundența, iar în Pești ne susține talentul și activitățile creative. Pentru nativii Pești sau cei care au ascendent în Pești, Jupiter poate fi aducător de noroc, iar acest lucru este valabil și pentru cei care au Soarele sau ascendentul într-un semn de apă. Jupiter va reveni în Pești în decembrie, unde va rămâne cea mai mare parte a anului 2022.

Eclipsă de Lună pe 26 mai, în Săgetător

Eclipsele, în special o eclipsă de Lună însângerată, pot fi intense și să aducă sfârșituri neașteptate sau să ne pertube viața într-un fel sau altul. De asemenea, astfel de eclipse amplifică puternic emoțiile, făcându-ne foarte sensibili.

Nu a mai avut loc o eclipsă de Lună însângerată din 2019, așa că îi vom simți din plin efectele.

Chiar dacă resimțim foarte puternic energia eclipselor, acestea ne ajută să facem un salt mare înainte pe drumul vieții, iar ceea ce lăsăm în urmă reprezintă un stimulent pentru dezvoltarea sufletească, chiar dacă pe moment nu simțim acest lucru.

Vesta revine în mers direct pe 20 aprilie, în Fecioară

Alte evenimente astrologice ale lunii mai

Mercur intră în Gemeni pe 3 mai, aducând o energie armonioasă, iar comunicarea va curge fără efort până la intrarea planetei în retrogradare, pe 29 mai.

Ziua de 5 mai va fi deosebită, pentru că va avea o energie triplă, având în vedere că ne vom afla în luna a 5-a a anului numerologic 5. Vor fi favorizate în mod special creativitatea, inspirația, dragostea și comunicarea.

Venus intră în Gemeni pe 8 mai, susținând relațiile sociale, activitățile artistice și farmecul personal.

Luna Nouă în Taur, pe 11 mai, aduce energii puternice, terestre, care ne vor pregăti pentru sezonul eclipselor. Va fi momentul potrivit să ne gândim la liniștea interioară și binele personal.

Portalul Pleiadelor între 17-22 mai

Soarele se aliniază cu Pleiadele, un cluster de șapte stele fixe, surori, situat în constelațiaTaurului, având în centru steaua Alcycon. Acest aspect va susține o viziune de ansamblu asupra situațiilor.

Soarele intră în Gemeni pe 20 mai, creând oportunități pentru a ne expune ideile, personalitatea și inteligența.

Saturn intră în retrogradare pe 23 mai, în Vărsător, după ce Pluto a făcut același lucru pe 27 aprilie, în Capricorn. Este prima retrogradare a lui Saturn după marea conjuncție cu Jupiter din decembrie anul trecut, un eveniment la care trebuie să fim atenți. Am putea observa revenirea uneor teme ale marii conjuncții, manifestate la un nivel mai profund.

Marea conjuncție dintre Saturn și Jupiter în Vărsător, pe 21 decembrie, prima în semn de aer în ultimii 200 de ani

Pluto în retrogradare între 25 aprilie și 4 octombrie, în Capricorn

Vesta revine în mers direct pe 20 aprilie, în Fecioară

Marte tranzitează Racul între 23 aprilie și 11 iunie