Horoscop3Vestea bună este că orice efort pe care îl facem în acest an va fi răsplătit cum se cuvine. Știm cu toții că pentru a ne câștiga existența, a construi relații și îndeplini toate sarcinile mărunte de zi cu zi este nevoie de multă muncă. Ei bine, în acest an vom fi și apreciați pentru ceea ce facem, chiar dacă va trebui să muncim din greu.

Cine se va simți suprasolicitat sau frustrat trebuie să-și concentreze atenția pe lucrurile minore din viața sa. Niciun efort nu este mic dacă este făcut cu pasiune. O mică doză de încredere și noroc poate face minuni în perioadele cruciale.

Semnele de foc (Berbec, Leu, Săgetător) au suficient timp în acest an pentru a se ocupa de pasiunile personale. Uranus este încă în Berbec, așa că vor fi perioade în care semnele de foc trebuie să își amintească să nu rătăcească prea departe pe cont propriu. Pasiunile și preferințele lor, în special activitățile sociale, ar putea intra uneori în contradicție cu dorințele altora, dar 2016 le aduce mai multă încredere și dorință de a se lăsa în voia curentului.

 

Semnele de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) își iau porția de atenție cosmică în 2016. Mercur va retrograda de patru ori, cel mai mult în semne de pământ. Lucrați cu atenție și atunci veți face puține greșeli. Lucrurile vor merge atât de bine încât ar putea părea prea bune pentru a fi adevărate. Jupiter și nodul nordic lunar vor fi în Fecioară în prima jumătate a anului și vor aduce noroc magic în viața voastră. Eclipsa de soare din august va fi în avantajul vostru, în viața de zi de zi și în afaceri.

            Semnele de aer (Gemeni, Balanță, Pești) s-ar putea simți mai bine în 2015 decât în 2015. Sunt susținute lucrul în echipă, comunicarea și înțelegerea reciprocă, acest an va veni în mod natural. Luna începe anul în Balanță, iar asta vă va ajuta pe tot parcursul anului. Ar putea apărea situații în care va trebui să preluați conducerea. Marte începe anul 2016 în Balanță, ceea ce oferă influență și putere administrativă, dar și intuiție. Eclipsa de lună în Balanță, în luna martie, stabilește tonul pentru progrese în relații, chiar dacă rezultatele nu se vor vedea imediat.

            Semnele de apă (Rac, Scorpion, Pești) sunt întotdeauna sensibile, iar asta poate fi în avantajul vostru în 2016, Puteți simți cînd apar complicații. Dacă vă veți simți deconectați de lume, eclipsa solară din Pești, din luna martie, vă va reconecta. O eclipsă lunară în Pești, din septembrie, este un alt stimulent pentru instinctele și intuiția voastră. Marte este retrograd aproape toată primăvara, în semnul Scorpionului. Dacă vă veți simți prea ezitanți pentru a acționa, aveți permisiunea cosmică să încetiniți ritmul.