PallasPalas, asteoridul numit după zeița Palas Atena, înțeleapta fiică a lui Jupiter, intră pe 7 martie în semnul spiritual și sensibil al Peștilor, pentru tot restul anului.

Luna martie are energia puternică a numărului universal 8

Palas este al doilea asteriod descoperit, după Ceres, și unul dintre cei mai mari din sistemul nostru solar.

Potrivit legendelor, zeița care s-ar fi născut din capul lui Jupiter (Zeus în mitologia elenă) l-a ucis pe prietenul ei Palas, iar ulterior i-a preluat numele, în semn de regret și de cinstire a acestuia.

În astrologie, asteroidul Palas reprezintă deseori creativitatea intelectuală și indică inteligența, înțelepciunea și puterea vindecătoare a minții.

Marte tranzitează Gemenii între 3 martie și 23 aprilie

Palas arată cum ne controlăm instinctele primare și agresive folosindu-ne de inteligență și înțelepciune. Pallas mai indică dorința de a lupta pentru dreptate și se concentrează pe binele universal, nu doar pe cel personal.

Asteroidul mai simbolizează în astrologie relația cu tatăl, iar în cazul femeilor și cu bărbații din viața lor.

În cazul unor aspecte negative în harta natală, Palas poate indica lipsa talentului diplomatic și agresivitatea.

Tarotul lunii martie

În Pești, Palas ne va oferi darul înțelepciunii, al strategiei și al inteligenței creative, iar toate acestea vor fi trecute prin filtrul spiritualității și al imaginației.

Datorită acestui tranzit vom avea mai multă inspirație și mai multă creativitate și pur și simplu vom ști din instinct anumite lucruri, fără să avem nevoie de dovezi.

Înțelepciunea caracteristică acestei zeițe va fi dublată de empatie și vom putea avea idei iluminate.

Astrologia lunii martie

Palas nu dorește să fie în centrul atenției, dar pe parcursul tranzitului său în Pești ne va aduce cunoaștere, capacitatea de a simți de ce se întâmplă anumite lucruri, a observa anumite tipare și a face anumite legături.

Pe 14 iulie, Palas va intra în retrogradare, până pe 8 noiembrie, perioadă în care am putea reface  proiecte, în special care au legătură cu creativitatea, sau ne-am putea modifica anumite convingeri referitoare la viață, empatie și spiritualitate.

Ce spune Tarotul despre săptămâna 1-7 martie