CeresAsteroidul Ceres, care reprezintă femeile, maternitatea, dragostea necondiționată și, la nivel general, anotimpurile și agricultura, intră pe 21 februarie în Berbec, semn pe care îl va tranzita până pe 8 mai.

Soarele tranzitează Peștii între 18 februarie și 20 martie

Din punct de vedere astronomic, Ceres este cea mai mare dintre planetele pitice aflate între orbitele lui Marte și Jupiter.

Mitologia lui Ceres (Demetra în mitologia greacă) este că  Pluton s-a îndrăgostit de fiica ei cu Zeus, Persefona, și a dorit ca aceasta să trăiască cu el în lumea subpământeană. Ceres nu a putut suporta să fie separată de fiica ei.

Atunci când Pluton a răpit-o pe Persefona și a adus-o cu el în lumea subpământeană, pe care o conducea, Ceres a lăsat totul pentru a o găsi. În perioada respectivă, lumea a devenit un haos, bolile s-au răspândit, iar plantele și animalele au început să moară.

Ceres și Pluton au căzut de acord ca Persefona să petreacă o jumătate din timp în lumea exterioară și jumătate în lumea subpământeană. Ceres a revenit pe pământ și odată cu ea și speranța și abundența primăverii, iar plantele și animalele au reînceput să crească și să se înmulțească.

Mitul Persefonei nu este doar despre ce s-a întâmplat în mod concret ci ne vorbește și despre promisiunea că totul va fi bine până la urmă.

Ceres arată capacitatea noastră de a-i îngriji pe ceilalți, de a oferi dragoste și protecție, dar și capacitatea de a suporta separarea sau pierderea unor persoane dragi.

Soarele tranzitează Peștii între 18 februarie și 20 martie

Ce înseamnă tranzitul lui Ceres în semnul Berbecului?

În următoarele luni, dragostea, atenția, îngrijirea nu vor fi exprimate prin vorbe ci prin activități și fapte concrete.

Vom avea nevoie de fapte pentru a simți că ne dezvoltăm. Ne va face plăcere dacă vom întâmpina piedici, pentru că vor fi ca o provocare pentru noi. Pentru cei dragi vom fi dispuși să facem orice efort, dar nu vom pierde vremea cu sentimentalisme și vorbe dulci.

O caracteristică a următoarei perioade va fi că vom aprecia mai mult decât orice independența și ambiția și îi vom sprijini pe cei care au aceste calități.

Ceres în Berbec ne va face să ne încurajăm și să ne ajutăm prietenii, părinții, frați și partenerii care vor să facă eforturi pentru ceea ce își doresc și nu așteaptă să primească totul pe tavă.

Mercur revine în mers direct pe 20 februarie, în Vărsător

Relațiile de dragoste ale Peștilor cu celelalte semne zodiacale

Soarele tranzitează Peștii între 18 februarie și 20 martie