Luna Noua3Luna Nouă care are loc pe 11 februarie în Vărsător activează un stelium major de planete, format de Soare, Mercur, Venus, Jupiter și Saturn, care va crea un câmp energetic extrem de puternic.

Marea conjuncție dintre Saturn și Jupiter în Vărsător, pe 21 decembrie, prima în semn de aer în ultimii 200 de ani

O Lună Nouă reprezintă întotdeauna sfârșitul unui ciclu și începerea unuia nou, de 28 de zile. Soarele în conjuncție cu Luna ne conferă un plus de energie și de inițiativă, fiind o perioadă foarte bună pentru un nou început. De asemenea, pot fi puse sub semnul întrebării obiceiuri, comportamente sau convingeri vechi, în timp ce căutăm noi mijloace inovatoare de progres.

Caracteristică acestei lunații va fi energia revoluționară, inovatoare și expansivă a Vărsătorului, care va aduce idei și ambiții noi și capacitatea de a înțelege nevoile și aspirațiile altora.

Stimulați de impulsul dat de această grupare de planete în Vărsător, eveniment produs ultima oară în anii ’60,  am putea observa cum atenția noastră capătă un orizont mult mai larg.

Indiferent în ce domeniu al vieții noastre vom dori să ne extindem am putea simți că această nevoie va deveni mult mai puternică.

Același fenomen va fi resimțit și la nivel global.

În anii ’60, când s-a acumulat o energie similară în Vărsător, momentul a coincis cu mișcarea hippie, care milita pentru egalitate, pace și comunitate, toate caracteristice Vărsătorului.

De această dată, Luna Nouă în Vărsător ne va încuraja probabil să revenim la unele dintre valorile respective sau să le includem mai mult în societatea actuală: crearea spiritului de comunitate, egalitate, programe sociale în beneficiul tuturor.

Toată această energie a Vărsătorului va activa Marea Conjuncție dintre Jupiter și Saturn care s-a produs pe 21 decembrie, chiar de solstițiu, și a deschis calea creării unei realități mai umaniste. Atunci a fost deschisă calea, iar Luna Nouă în Vărsător va servi acum drept un punct de activare a energiei respective.

Soarele tranzitează Vărsătorul între 19 ianuarie și 18 februarie

Influența Lunii Noi în Vărsător pentru toate semnele zodiacale:

Berbec

Va fi activat puternic sectorul prieteniilor, al relațiilor sociale, de grup, viziunea și planurile pe termen lung. Veți simți o nevoie puternică să începeți planuri noi care vor avea o componentă socială, umanitară.

Taur

Această lunație va influența sectorul poziției voastre sociale și al carierei, unde veți dori să inițiați proiecte de perspectivă, care să vă ofere o deschidere mai largă către viață și societate.

Mercur retrogradează în Vărsător, între 30 ianuarie și 20 februarie

Gemeni

Planurile, proiectele, preocupările voastre vor avea legătură cu dezvoltarea spirituală, veți dori să începeți activități care să vă ofere o satisfacție personală, conform menirii voastre pe acest pământ. Unii dintre voi vor pregăti planuri legate de educația superioară, justiție sau străinătate.

Rac

Posibile transformări profunde ale relațiilor intime sau legate de sectorul financiar, de modalitatea prin care vă raportați la banii comuni. Pot apărea probleme legate de formarea atașamentelor, pentru că veți dori mai degrabă să rămâneți la stadiul de prietenie.

Venus tranzitează Vărsătorul între 1-25 februarie

Leu

Luna Nouă în Vărsător și prezența unui număr atât de mare de planete în acest semn vor influența puternic sectorul relațiilor personale de lungă durată și al parteneriatelor profesionale, unde veți dori pe de o parte o mai mare libertate personală, iar pe de altă parte o comunicare mai bună și activități comune care să vă permită dezvoltarea și ieșirea din rutină.

Fecioară

Aspectele planetare vor activa sectorul serviciului și al activităților de zi cu zi, unde nu veți duce lipsă de idei inovatoare, care vor fi apreciate. Veți dori totodată să vă extindeți, să progresați. Dacă aveți un serviciu plictisitor sau care nu vă satisface ambițiile, Luna Nouă vă va cere mai mult ca oricând să căutați oportunotăți noi.

Balanța

Activitatea mintală va fi intensă, veți avea idei creative, interesante, deosebite. Capacitatea de învățare va fi mare. În relațiile romantice, dacă sunteți singuri veți dori să vă păstrați opțiunile deschise. Cei aflați deja într-o relație vor dori o comunicare deschisă, lipsită de prejudecăți.

Saturn tranzitează Vărsătorul între 17 decembrie 2020 și 7 martie 2023

Scorpion

Veți contesta obiceiurile vechi, împământenite în relațiile de familie. Pot apărea diferențe de opinie cu vârstnicii, din cauza modului diferit în care priviți lucrurile. Veți găsi soluții neobișnuite, care îi vor lua prin surprindere pe ceilalți. Veți simți nevoia să ieșiți din rutină, să faceți ceva nou.

Săgetător

Relațiile publice, sociale, vor fi deosebit de active în această perioadă, iar voi veți avea în vedere binele general. Vă veți prezenta ideile cu inteligență. În același timp, veți fi tentați să adoptați o atitudine excentrică, prin care să ieșiți în evidență și să îi surprindeți pe ceilalți.

Jupiter tranzitează Vărsătorul între 19 decembrie și cea mai mare parte a anului 2021

Capricorn

Posibile decizii intempestive legate de sector financiar. Poate că veți cumpăra articole vestimentare neobișnuite pentru voi, sau veți face cheltuieli neașteptate sau riscante, pentru că le veți asocia cu senzația de libertate.

Vărsător

Veți afișa un aer neconvențional, original și un spirit inovator. Va fi o perioadă excelentă pentru rezolvarea problemelor, pentru că veți găsi cele mai neașteptate, dar potrivite soluții. Senzația de libertate personală va fi importantă în perioada următoare.

Pallas, înțeleapta fiică a lui Jupiter, a intrat pe 7 decembrie în semnul Vărsătorului

Pești

În următoarele săptămâni va exista o nevoie sporită de a vă diferenția de cei din jur, veți dori să vă exprimați mai bine ideile, crezurile și personalitatea. Din acest motiv veți fi mai puțin dispuși să lăsați de la voi, iar acest lucru poate crea probleme în relațiile cu ceilalți.