astro20Luna februarie va sta sub influența Vărsătorului, având în vedere că  nu mai puțin de cinci planete vor tranzita acest semn social și inovator, dar și a retrogradării lui Mercur, care se va face simțită până pe data de 20 cel puțin.

Mercur retrogradează în Vărsător, între 30 ianuarie și 20 februarie

Odată cu intrarea lui Venus în Vărsător în prima zi a lunii februarie vom încerca să impresionăm prin disponibilitatea față de nou și prin gândirea vizionară. Vom fi în căutarea unicității, spiritul rebel și provocator va fi în creștere, mai ales că Soarele, Mercur, Jupiter și Saturn se află deja în acest semn. În schimb, în relațiile romantice vom adopta o atitudine ceva mai detașată și vom fi impresionați de persoane inteligente și originale.

Luna Nouă de pe 11 februarie va avea loc tot în semnul Vărsătorului, marcând acumularea unei energii de schimbare, de înnoire, extraordinar de puternice. Orice Lună Nouă aduce șanse de a o lua de la capăt și, fiind în Vărsător, unde avem deja o acumulare de cinci planete,  noile planuri sau proiecte vor avea o natură vizionară, concentrată pe termen lung.

După intrarea Soarelui în semnul sensibil al Peștilor, pe 18 februarie, vom fi ghidați mai mult de altruism. Vom fi interesați mai puțin să facem ceva, cât să simțim, să ne imaginăm și să visăm, având în vedere că Peștii guvernează empatia, dragostea dezinteresată și  devotamentul. Va predomina atitudinea de tipul ”ce va fi va fi”.

Soarele tranzitează Vărsătorul între 19 ianuarie și 18 februarie

Mercur va reveni în sfârșit în mers direct, pe 20 februarie, în Vărsător. Timp de câteva zile s-ar putea accentua turbulențele în comunicare, dar, pe măsură ce energia planetei se va stabiliza, vom simți că blocajele din comunicare și din toate activitățile care au legătură cu circulația și schimburile se vor atenua sau vor dispărea.

Venus intră în Pești pe 25 februarie, aducând o creștere a farmecului, a romantismului, a nevoii de apropiere în cuplu. Distanțarea resimțită în timpul tranzitului prin semnul Vărsătorului va face loc emoțiilor și iubirii. Vom privi relațiile dar și problemele de viață într-un mod idealist.

Pe 27 februarie, Luna Plină în Fecioară ne va ajuta să analizăm sistemele noastre de organizare, având în vedere că acest semn este unul analitic, căruia îi place să rafineze detalii, structuri și principii. Aspectele formate de Lună cu Saturn și alte planete vor provoca probabil frustrări din cauza blocajelor care ne întârzie planurile.

Marte tranzitează Taurul între 6 ianuarie și 3 martie