VestaVesta, asteroidul care ne vorbește despre puritate, integritate și forța spirituală, individuală, din interiorul nostru, va fi în retrogradare între 19 ianuarie și 20 aprilie, în Fecioară, iar cea mai importantă lecție pe care va trebui să o învățăm de la această vestală este valoarea  și echilibrul dedicării noastre față de ceilalți.

Junona tranzitează Săgetătorul din 18 decembrie până pe 14 noiembrie 2021

În mitologia elenă, Vesta este zeița care a refuzat să se căsătorească cu puternicii zei Apolo și Poseidon.

La romani, orașul Roma era protejat de preotesele virgine care o venerau și o onorau pe Vesta prin castitatea lor. Dacă într-o perioadă de 30 de ani, cât se angajau să o venereze pe Vesta, erau prinse având relații sexuale cu un bărbat, acestea erau îngropate de vii la porțile Romei.

Vesta a fost descoperită în 1807 și clasificată drept o planetă pitică, deși orbitează în centura de asteroizi, între Marte și Jupiter.

În hărțile noastre natale, Vesta reprezintă dimensiunea sacră a sexualității și modul în care dorința noastră interioară se transpune în dorință spirituală.

Vesta ne reamintește de devotamentul nostru pentru o cale spirituală și arată locul unde profanul, problemele concrete ale vieții, se întâlnesc cu sacralitatea, cu ceea ce este mai sfânt în viața noastră. De asemenea, asteriodul influențează modul în care ne exprimăm energia sexuală.

În cazul în care energia Vestei este blocată, pot apărea blocaje în manifestarea energiei intime, sau negarea pasiunii prin exprimarea unor convingeri religioase stricte.

Atunci când Vesta tranzitează semnul Fecioarei, ne îndeamnă să ne punem în serviciul celorlalți mai mult decât de obicei. Parcă o forță mai puternică decât noi ne face să îi ajutăm pe ceilalți, să le arătăm bunătate și compasiune.

În următoarele luni, retrogradarea Vestei în semnul Fecioarei va scoate la iveală dezechilibrele existente în raporturile noastre cu ceilalți, atenția pe care o acordăm și ceea ce primim în schimb.

S-ar putea să conștientizăm că prea mult devotament poate influența negativ echilibrul unui parteneriat sau al unei familii. De exemplu, dacă ne dedicăm prea mult activităților profesionale, viața de familie are de suferit. Și invers, dacă ne lăsăm absorbiți în problemele de familie, sau în problemele unei persoane la care ținem, s-ar putea să pierdem oportunități profesionale valoroase.

Până la urmă, Vesta în retrogradare ne vorbește despre valoarea devotamentului, dar într-un mod echilibrat. Dacă nu ne pasă de ceilalți și ne gândim doar la interesul propriu, viața noastră spirituală are de suferit. În schimb, dacă acordăm o atenție prea mare unei persoane sau unui domeniu al vieții noastre, alte aspecte ale vieții noastre vor fi afectate.

Junona tranzitează Săgetătorul din 18 decembrie până pe 14 noiembrie 2021

Ceres tranzitează Peștii între 9 noiembrie și 21 februarie 2021

Pallas, înțeleapta fiică a lui Jupiter, în semnul Vărsătorului