Astro13Schimbarea este o lege universală a naturii, vechiul trebuie să facă loc noului, acesta este mersul lumii și așa au avut loc progresele de-a lungul timpului. După toate câte s-au întâmplat în ultimul an, 2021 va fi anul în care vom începe să reconstruim.

Pallas, înțeleapta fiică a lui Jupiter, a intrat pe 7 decembrie în semnul Vărsătorului

Anul 2020 a fost dominat de energia Capricornului, dar acest lucru se va încheia odată cu intrarea lui Jupiter și a lui Saturn în progresistul Vărsător, în decembrie, numai Pluton urmând să mai rămână în Capricorn.

Cu Jupiter și Saturn în Vărsător, ne vom îndrepta acum atenția către viitor. Vom dori schimbare, vom dori inovație și vom fi dispuși să acceptăm soluțiile neconvenționale. Vom fi mult mai interesați de binele tuturor, la nivel colectiv.

Jupiter va intra pentru scurt timp în Pești, de la jumătatea lunii mai și pe parcursul lunii iulie, alăturându-se lui Neptun, care va petrece întreg anul în acest semn de apă spiritual și sensibil. Ne vom gândi mai puțin la binele personal și mai mult la binele tuturor.

Mercur va retrograda în acest an în semne de apă. Așa că ne vom gândi mai mult la unitate, la acțiuni sociale și la grija acordată unul altuia.

Uranus își va continua tranzitul său de șapte ani în semnul Taurului, de unde va contribui cu o energie proaspătă, neașteptată, în sectorul banilor și al resurselor.

Pe parcursul anului vor avea loc trei cuadraturi între Saturn, planetă aflată în semnul social al Vărsătorului, și Uranus, aflată în semnul Taurului, care iubește stabilitatea, pe 17 februarie, 14 iunie și 24 decembrie. În perioadele respective ne vom putea aștepta la mai multe conflicte între cei care au idei progresiste, sociale, și cei care vor menținerea stării de fapt.

Întrucât Saturn este asociat fricii, autorității și legilor, iar semnele fixe, cum sunt Taurul și Vărsătorul, adoptă greu schimbările, vom putea asista la rezistența față de progres, mai ales din partea celor care îl consideră o amenințare.

În favoarea noastră va lucra Jupiter, care va aduce încredere și inspirație, mai ales în timpul tranzitului prin semnul Peștilor.

Tranzitul lui Jupiter va influența eclipsele care vor avea loc pe 26 mai și pe 4 decembrie în semnul idealist și iubitor de libertate al Săgetătorului, pe care îl guvernează. Aceste eclipse vor avea loc pe Nodul Sud, care se află în prezent în Săgetător, și ne vor încuraja să renunțăm la consumismul exagerat, la fanatism și la convingerea că avem întotdeauna dreptate.

Saturn și Uranus, combinate cu tranzitul lui Jupiter în Vărsător, Eclipsa Solară din Gemeni de pe 10 iunie și Eclipsa de Lună în Taur din 19 noiembrie vor susține progresele de amploare și modernizarea în sectoarele tehnologiei și științei, precum și în agricultură, finanțe și modul în care gestionăm resursele naturale.

Ultima oară când Saturn s-a aflat în Vărsător a fost în 1991, când a fost lansat internetul pentru publicul larg. Ultima oară când Saturn și Uranus au fost în cuadratură s-a întâmplat în 1999-2000, când cele două planete au susținut dezvoltarea parteneriatului dintre Silicon Valley și Wall Street și bula speculativă cunoscută sub numele de dot-com.

Între progresele științifice și tehnologice pe care le putem aștepta în 2021 pot fi și vaccinurile și tratamentele pentru Covid-19. Criza ecologică va atrage o atenție tot mai mare, iar indignarea față de dominația giganților din industria tehnologiei va fi în creștere, putând duce la adoptarea unor reglementări mai stricte pentru acest sector.

La sfârșitul anului 2021, Jupiter va intra oficial în Pești, pe 28 decembrie, în timp ce planeta dragostei și a banilor, Venus, va retrograda în Capricorn pe 19 decembrie. Va fi o ocazie să ne analizăm valorile și împărțirea responsabilităților.

Mai mult decât orice, anul 2021 ne va obliga să facem lucruri de care ne-am temut sau pe care le-am evitat, pentru a pune în practică schimbările care vor duce la o îmbunătățire a calității vieții noastre.

Pallas, înțeleapta fiică a lui Jupiter, a intrat pe 7 decembrie în semnul Vărsătorului

Astrologia lunii decembrie

Luna decembrie are energia spirituală a numărului universal 7

Ce spune Tarotul despre luna decembrie