astro19Luna noiembrie a fost extrem de agitată din punct de vedere astrologic, cu nu mai puțin de trei planete care au ieșit din retrogradare, plus o Eclipsă Lunară în Gemeni, chiar în ultima sa zi! Dar toate astea vor fi deja istorie în decembrie, marcată de cele mai puternice aspecte planetare din acest an, plus o Lună Nouă în Săgetător, care va fi și Eclipsă de Soare!

Lună Plină în Gemeni și Eclipsă Lunară, pe 30 noiembrie: incertitudini în relațiile personale și în sectorul financiar

Ce spune Tarotul despre luna decembrie

Începutul lunii decembrie va fi influențat de energia instabilă a Lunii Pline în Gemeni/Eclipsei de Lună de pe 30 noiembrie. În plus, suntem în sezonul  Săgetătorulului, care își va face simțită prezența în mare parte din această lună,  inspirându-ne să comunicăm mult, inclusiv cu prieteni de la distanță, să fim optimiști și să îndrăznim să ne transpunem visele în realitate.

Pe 1 decembrie, vom primi o nouă doză din energia neînfricată a Săgetătorului, prin intrarea lui Mercur în acest semn, care ne va încuraja să spunem adevărul, să fim morali și să ne dezvoltăm prin cunoaștere.

Pe 14 decembrie, Luna Nouă în Săgetător, care este și Eclipsă de Soare, va fi momentul în care energia acestui semn va atinge nivelul maxim. Prin alinierea Soarelui și a Lunii în semnul arcașului vom ținti sus, până la stele, cu aspirațiile noastre. Vom fi inspirați să ne analizăm sistemele de valori, filozofia de viață, dintr-o perspectivă nouă.

Energiile lui Mercur, Saturn și Jupiter se vor schimba în a doua jumătate a lunii decembrie. Saturn va intra în Vărsător pe 17 decembrie, urmată de Jupiter în seara zilei de 19 decembrie. Această dublă schimbare este numită de numeroși astrologi ca fiind intrarea în Era Vărsătorului. Mercur schimbă la rândul său semnul, intrând în Capricorn între 20 și 21 decembrie.

Jupiter și Saturn formează așa-numita Mare Conjuncție pe 21 decembrie, un eveniment planetar rar care are loc o dată la 20 de ani. Mai mult decât atât, alinierea lor în Vărsător are loc pentru prima oară după 7 ianuarie 1405! Acesta este și motivul pentru care astrologii consideră că acest eveniment marchează intrarea în Era Vărsătorului! Jupiter și Saturn sunt planete care guvernează dezvoltarea și structurile, iată de ce această conjuncție poate aduce schimbări semnificative la nivel de societate, vom fi dispuși să facem schimbări inovatoare și să ne concentrăm pe comunitate și societate.

În aceeași zi în care are loc conjuncția dintre Jupiter și Saturn, Soarele va intra în semnul realist al Capricornului, care ne va încuraja să revenim cu picioarele pe pământ, să ne concentrăm pe siguranța financiară.

În fine, luna decembrie se va încheia cu Luna Plină de pe 29 decembrie, în semnul Racului, care ne va aduce un pachet complet de emoții, cuplate însă cu capacitatea de a face dovada sentimentelor noastre, fiind momentul ideal să fim alături de persoanele iubite!

Ce spune Tarotul despre luna decembrie

Lună Plină în Gemeni și Eclipsă Lunară, pe 30 noiembrie: incertitudini în relațiile personale și în sectorul financiar

Soarele tranzitează Săgetătorul între 21 noiembrie și 21 decembrie

Venus tranzitează Scorpionul între 21 noiembrie și 15 decembrie