Jupiter Pluton 2Conjuncția dintre Jupiter și Pluton este o aliniere majoră de planete care are loc o dată la aproximativ 13 ani. De fapt, în 2020 este vorba despre trei astfel de conjuncții formate în al treilea decan al Capricornului, pe 4 aprilie, pe 30 iunie, ultima urmând să aibă loc pe 12 noiembrie.

Mercur tranzitează Scorpionul între 10 noiembrie și 1 decembrie

Capricornul guvernează tradițiile, ambiția și structurile politice, statale, administrative.

Pluton în Capricorn ne vorbește despre o reacție subconștientă față de guverne și guvernanți, în timp ce Jupiter, care nu se simte bine în Capricorn, unde se află în cădere, poate agita lucrurile, posibil într-o manieră neconstructivă.

O tendință de a folosi forța pentru a ne atinge scopurile poate conduce la folosirea nepotrivită a puterii de către cei pe care o dețin sau la dorința de a obține puterea cu orice preț și prin orice mijloace.

Jupiter reprezintă moralitatea, legea, religia și străinătatea, în timp ce Pluton reprezintă politica, puterea, secretele, transformările și renașterea din ruine.

Combinația dintre Jupiter și Pluton indică puterea prin intermediul dezvoltării, forței excesive și al aroganței, care se pot concretiza în legi mai stricte sau o atitudine obsesivă față de aceste subiecte.

Efectul conjuncției dintre Jupiter și Pluton s-a făcut simțită pe tot parcursul anului 2020 și va continua până spre sfârșitul anului.

Toate cele trei conjuncții dintre Jupiter și Pluton din 2020 sunt conjuncte cu asteroidul Pallas, care poartă numele zeiței Pallas Atena, reprezentanta înțelepciunii, strategiei și competenței. Pallas este asociată inteligenței creative, a talentului politic și a relației dintre tată și fiică, întrucât s-a născut din capul lui Zeus.

Următoarea conjuncție dintre Jupiter și Pluton va avea loc pe 4 februarie 2033, în Vărsător!

Efectul conjuncției majore dintre Jupiter și Pluton pentru fiecare semn zodiacal:

Berbec

Acest aspect a avut și va avea o influență importantă pentru prestigiul social și cariera Berbecilor, cărora le conferă încredere, forță intelectuală, dorința de reinventare și ambiția de a progresa. Schimbările semnificative, negative sau pozitive, vor avea forța unei transformări interioare și exterioare.

Taur

Pe tot parcursul acestui an Taurii au simțit o nevoie puternică de reinventare, de transformare a vieții, de urmărire a adevăratei lor vocații, care să le aducă împlinire din punct de vedere spiritual.

Gemeni

Nevoia de reinventare este de două ori mai puternică pentru Gemeni, având în vedere că această conjuncție este în casa a 8-a a Gemenilor. Pluton guvernează Scopionul, semn care guvernează la rândul său casa a 8-a. Transformările au legătură cu relațiile intime, dependențele și  modul în care vă raportați la fondurile și bunurile comune cu partenerul vostru.

Rac

Alinierea dintre Jupiter și Pluton are legătură cu schimbările, transformările, dezvoltarea sau ruperea parteneriatelor sau a căsătoriilor. În funcție de  situația concretă pentru fiecare dintre voi, pot avea loc fie progrese, deblocări extraordinare de energie, fie destrămarea unor relații devenite insuportabile.

Leu

Jupiter și Pluton au adus și aduc în continuare un suplus extraordinar de energie în sectorul muncii, al serviciului, al activităților zilnice. Pot avea loc evenimente sau conștientizări legate de  necesitatea ajungerii la un echilibru între muncă și sănătate. Sau veți deveni responsabili de sănătatea altor persoane.

Fecioară

Ați simți și veți simți probabil în continuare o nevoie de neoprit să faceți ceva, mai mult ca până acum, cu viața voastră. Veți avea nevoie de progres, nu vă veți mai mulțumi cu puțin, veți dori mai mult, să vă exprimați creativitatea, să vă simțiți împliniți. În privința relațiilor romantice, veți dori nu mai puțin decât sufletul pereche.

Balanța

Posibile schimbări majore care vor influența însuși fundamentul vieții voastre. Conjuncția Jupiter-Pluton are loc în cazul vostru în casa a 4-a, care reprezintă țara de proveniență, căminul, familia. Jupiter provoacă neliniște, nevoie de dezvoltare, dar este și o promisiune pentru noi oportunități, în timp ce Pluton aduce transformările profunde.

Scorpion

Evenimentele legate de Jupiter și Pluton au avut și au legătură cu transformarea modului în care gândiți și comunicați. Este posibil să vă simțiți vulnerabili atunci când este nevoie să vă exprimați, verbal sau în scris. Pot avea loc probleme de comunicare, pentru că Jupiter are talentul să provoace exagerări, de aceea este bine să căutați să ajungeți la un echilibru.

Săgetător

Schimbările în cazul vostru sunt legate de domeniul financiar și de modul în care câștigați bani. Pot avea loc schimbări semnificative, în sens negativ sau positiv, care să ducă la o schimbare totală de optică. Fie va trebui să vă reorientați total, să găsiți un alt loc de muncă din cauza unor evenimente independente de voința voastră, fie veți reuși în sfârșit să faceți un salt în carieră.

Capricorn

Toate schimbările care vor avea loc le veți resimți la nivel personal, veți avea sentimente de vulnerabilitate sau de sensibilitate exagerată. Jupiter s-ar putea să amplifice temerile, dar are și capacitatea să vă poarte noroc și să vă ofere viziunea necesară pentru a analiza imaginea de ansamblu a unor probleme. Jupiter și Pluton vă pot oferi curajul și determinarea să vă reinventați ca persoană, dacă veți folosi corect energia acestora.

Vărsător

Ies la iveală adevăruri pe care nu le-ați știut sau pe care nu ați dorit să le cunoașteți pentru că erau prea dureroase. Va trebui să înțelegeți ce sau cine v-a ținut în loc și v-a împiedicat să vă urmăriți idealurile. Acesta va fi un lucru bun în final, pentru că veți avea un sentiment de eliberare.

Pești

Dacă ați simțit în acest an că viața socială v-a fost dată peste cap, o mare contribuție o are alinierea dintre Jupiter și Pluton. Acesta este însă un lucru bun, pentru că se vor limpezi apele, veți ști cine este alături de voi și cine nu, cine vă este prieten adevărat și cine nu. Un alt aspect este că veți recunoaște avantajele de a lucra într-un grup sau într-o echipă, pentru un obiectiv comun.

Mercur tranzitează Scorpionul între 10 noiembrie și 1 decembrie

Ceres tranzitează Peștii între 9 noiembrie și 21 februarie 2021

Ce spune Tarotul despre 9-15 noiembrie