CeresAsteroidul Ceres, care reprezintă femeile, maternitatea, dragostea necondiționată și, la nivel general, anotimpurile și agricultura, intră în Pești pe 9 noiembrie, semn pe care îl va tranzita până pe 20 februarie 2021.

Venus tranzitează Balanța între 28 octombrie-21 noiembrie

Ceres a intrat prima oară în Pești pe 23 aprilie, dar, din cauza mișcării retrograde, a revenit în Vărsător pe 27 septembrie.

În timpul tranzitului prin Pești, Ceres va aduce mai multă iubire, atenție și blândețe față de cei dragi și nevoia de a ne bucura mai mult de plăcerile simple ale vieții.

Din punct de vedere astronomic, Ceres este cea mai mare dintre planetele pitice aflate între orbitele lui Marte și Jupiter.

Mitologia lui Ceres (Demetra în mitologia greacă) este că  Pluton s-a îndrăgostit de fiica ei cu Zeus, Persefona, și a dorit ca aceasta să trăiască cu el în lumea subpământeană. Ceres nu a putut suporta să fie separată de fiica ei.

Atunci când Pluton a răpit-o pe Persefona și a adus-o cu el în lumea subpământeană, pe care o conducea, Ceres a lăsat totul pentru a o găsi. În perioada respectivă, lumea a devenit un haos, bolile s-au răspândit, iar plantele și animalele au început să moară.

Ceres și Pluton au căzut de acord ca Persefona să petreacă o jumătate din timp în lumea exterioară și jumătate în lumea subpământeană. Ceres a revenit pe pământ și odată cu ea și speranța și abundența primăverii, iar plantele și animalele au reînceput să crească și să se înmulțească.

Mitul Persefonei nu este doar despre ce s-a întâmplat în mod concret ci ne vorbește și despre promisiunea că totul va fi bine până la urmă.

Odată cu revenirea lui Ceres în semnul de Apă al Peștilor, ne putem aștepta să vedem diferențe atât pentru fiecare dintre noi, personal, cât și pentru cei din jurul nostru.

Peștii sunt un semn incredibil de emoțional și spiritual, reprezentând dragostea necondiționată. Ceres se simte ca acasă în Pești, pentru că semnul oglindește dragostea avută pentru fiica sa Persefona.

Ceres în Pești va susține dragostea și grija pentru copii și persoanele dragi nouă și înclinația spre visare. Ne va ajuta să ne îngrijim mai bine nu doar de sănătatea noastră și a familiei noastre, dar și de a tuturor celor din jurul nostru. Vom găti mai mult acasă și vom petrece mai mult timp în natură, pe care o vom respecta mai mult.

Un aspect important al perioadei următoare va fi că vom aprecia mai mult plăcerile simple ale vieții.

Luna noiembrie are energia vindecătoare a numărului universal 6

Astrologia lunii noiembrie

Ce spune Tarotul despre luna noiembrie

Google ads