Luna Plina8Luna Plină de pe 31 octombrie, în semnul Taurului, este a doua care va avea loc în octombrie, acest eveniment astrologic rar fiind supranumit ”Luna Albastră”. Luna Albastră din octombrie este rară și puternică și pentru că se produce foarte aproape de Uranus, planeta schimbărilor și a revoluțiilor, fiind de așteptat să aibă loc evenimente neașteptate și incertitudini care pot avea ca efect temeri, nerăbdare și o incapacitate de relaxare.

Mercur în retrogradare revine în semnul Balanței pe 27 octombrie

Venus tranzitează Balanța între 28 octombrie-21 noiembrie

Impulsivitatea și lipsa de predictibilitate aduse de această ”Lună Albastră” au consecințe și pentru alegerile prezidențiale americane din 3 noiembrie, dată la care Mercur este staționar în Balanță, înainte de a reveni în mers direct. Deci pot avea loc întîrzieri, frustrări și dezacorduri și tulburări sociale.

Luna Plină de pe 31 octombrie este în conjuncție aproape perfectă cu Uranus, aflată la rândul ei în Taur, aceasta fiind o influență foarte puternică și perturbatoare, care se va face simțită timp de două săptămâni, până la următoarea Lună Nouă.

Pot avea loc evenimente și schimbări neașteptate cu efect perturbator asupra relațiilor. Pot avea loc ieșiri temperamentale, detașări emoționale, separări, izolare și o lipsă de stabilitate și de securitate la nivel general.

Cea mai bună atitudine este să fim flexibili, să ne adaptăm și să rămânem cu mintea deschisă. În acest fel, pot apărea oportunități pentru a face schimbări creative, cu efect pozitiv în viața noastră.

Alte aspecte perturbatoare sunt două cuadraturi între Mercur, aflată în retrogradare în Balanță, cu Saturn și Jupiter. Cuadratura cu Jupiter se va încheia pe 10 noiembrie, iar cea cu Saturn la data de 13.

Cele două cuadraturi vor aduce seriozitate, posibile știri proaste, pesimism, tristețe, neînțelegeri și certuri, iar staționarea lui Mercur pe 3 noiembrie crește riscurile pentru dezacorduri, amânări ale călătoriilor și pierderea corespondenței.

Toate aceste aspecte astrologice pot provoca nerăbdare și lipsă de concentrare, așa că este foarte important să ascultăm cu atenție, să dăm atenție detaliilor și să ne gândim de două ori înainte de a lua decizii importante. Solicitați sfaturi profesioniste atunci când lucrați cu contracte, afaceri, probleme juridice.

Partea bună a acestei perioade, care va atenua într-o anumită măsură aceste tensiuni, este că Mercur și Venus au intrat în semnul Balanței și ne sprijină să ne păstrăm simțul dreptății și să fim dispuși să facem compromisuri pentru a asigura pacea în relații.

Opoziția dintre Soare și Lună aduce în prim plan căminul, familia și relațiile personale, intime, pentru următoarele două săptămâni, până la Luna Nouă de pe 16 octombrie. Forțe opuse, cum ar fi muncă față de familie, sau ceea ce avem nevoie și ceea ce dorim creează tensiuni interioare și presiuni externe, iar acestea pot duce la conflicte și crize.

Influența ”Lunii Albastre” în Taur pentru toate semnele zodiacale:

Berbec

Va fi activat sectorul financiar, unde pot avea loc schimbări, evenimente neașteptate, piedici, uneori griji, stres, probleme de comunicare, amânări și certuri.

Taur

Taurii vor resimți o energie foarte puternică, vor dori să obțină totul cât mai repede, ceea ce poate duce la stres, tensiuni, presiuni, activități intense. Se pot confrunta cu întârzieri, amânări, stări de iritare.

Gemeni

Posibile conflicte cu autoritățile sau șefii din cauza responsabilităților și a restricțiilor resimțite ca fiind prea mari. Gemenii se vor simți ca niște prizonieri și vor dori să se elibereze de constrângeri, restricții și reguli.

Rac

Evenimentele neașteptate, conflictele, schimbările vor avea legătură cu viața socială, prietenii, grupurile din care faceți parte. Optimismul va fi la un nivel săczut, este important să vă păstrați flexibilitatea și viziunea pe termen lung.

Leu

Dorința voastră de afirmare pe plan social și profesional se va lovi de opoziția lui Saturn, precum și de influența lui Mercur și Marte aflate în retrogradare. Încercați să vă păstrați răbdarea, flexibilitatea, va fi nevoie să așteptați deblocarea situațiilor.

Fecioară

Luna Plină în conjucție cu Uranus însemnă pentru voi o provocare a credinței și a sistemului vostru de valori. Veți pune totul sub semnul întrebării, dar acesta poate fi un lucru bun, pentru că se vor limpezi niște lucruri, cu condiția să nu vă repeziți să luați decizii radicale sub impulsul momentului.

Balanța

Eventualele probleme, amânări sau confruntări vor avea legătură cu relațiile intime din cuplu, gelozii, ieșiri temperamentale, suspiciuni, lipsa de comunicare, banii partenerilor și împărțirea în comun a resurselor, probleme în relațiile cu instituțiile de credit.

Scorpion

Evitați conflictele și ieșirile impusive în cuplu și în relațiile parteneriale de afaceri. Mai bine amânați niște discuții până vă veți avea o imagine mai limpede asupra situației, iar atmosfera se va calma.

Săgetător

Posibile evenimente sau schimbări neașteptate la serviciu, nervii vor fi întinși, fiind posibilă degenerarea unor discuții care în mod normal nu ar avea loc. Mercur și Venus în Balanță pot contribui la negocierea unui compromis, dacă vă veți folosi de soluții creative și veți fi dispuși să vă puneți în locul celorlalți.

Capricorn

Este momentul să fiți flexibili, să cedați de la voi atunci când este vorba despre persoana iubită. Puteți avea idei originale, interesante, care să schimbe în mod neașteptat cursul unor proiecte. Energia mintală și fizică vor fi la cote ridicate și vă vor ține în priză.

Vărsător

Nevoia de libertate va fi tot mai mare, acasă vă veți simți tot mai constrânși. Încercați să petreceți mai mult timp în aer liber, pentru a reduce tensiunile și stresul.

Pești

Relațiile și comunicarea cu frații, vecinii, anturajul apropiat vor deveni mai dificile, va exista o stare de iritare dacă nu veți reuși să vă transmiteți mesajele, punctele de vedere. Posibile evenimente neașteptate sau, dimpotrivă, amânări, întârzieri în comunicare, comunicații, transporturi. Posibile defecțiuni ale mijloacelor de transport sau ale echipamentelor de telecomunicații.

Venus tranzitează Balanța între 28 octombrie-21 noiembrie

Mercur în retrogradare revine în semnul Balanței pe 27 octombrie

Marte retrogradează între 9 septembrie și 13 noiembrie

Soarele tranzitează Scorpionul între 23 octombrie și 21 noiembrie