astro17Luna octombrie vine cu provocările ei și, fiind a 10-a lună a anului, aduce finalizări și încheieri de cicluri. Dar, înainte ca aceste finalizări să aibă loc, va fi nevoie de o perioadă de pregătire, de o încetinire a ritmului.

Mercur tranzitează Scorpionul între 27 septembrie și 27 octombrie

 Sub influența lui Marte retrogradă am simțit deja acest lucru, iar intrarea lui Mercur în reotragradare, pe 13 octombrie, va accentua această tendință.

Pe lângă retrogradarea lui Mercur, octombrie mai aduce două Luni Pline, prima în Berbec, chiar în prima zi a lunii, iar cea de-a doua pe data de 31, în Taur. Acestea vor fi ultimele Luni Pline înainte de sezonul final al eclipselor din acest an, care va veni în noiembrie.

Luna Plină în Berbec, pe 1 octombrie

Berbecul fiind guvernat de Marte, vom resimți puternic vibrațiile planetei roșii. De această Lună Plină, când Uranul va juca un rol important, ne vom simți puternic energizați și vom fi mai agitați decât de obicei. Indiferent de ce natură vor fi emoțiile și ce sector al vieții  vor activa, va fi nevoie ca tensiunile să fie eliberate într-un mod controlat, atât la nivel individual cât și colectiv.

Venus intră în Fecioară pe 2 octombrie

Va fi o perioadă în care ne vom exprima dragostea sau afecțiunea prin mijloace practice, prin diverse comisioane, o muncă migăloasă sau doar prin susținerea celor dragi. Dragostea va trebui să aibă un sens și un scop în timpul acestui tranzit. Dacă vom lenevi prea mult, ne vom simți vinovați! Partea negativă a acestui tranzit este că  am putea deveni cam cicălitori, critici sau ne-am putea face prea multe griji.

Pluton revine în mers direct pe 4 octombrie

Pluton, care s-a aflat în retrogradare din 24 aprilie, staționează, iar apoi revine în mers direct. Până la stabilizarea direcției, am putea reanaliza evenimente care au avut loc în luna aprilie. Am putea observa și că Pluton va scoate la iveală informații care trebuie înțelese la nivel colectiv.

Mercur intră în retrogradare în Scorpion, pe 13 octombrie

Retrogradarea lui Mercur în Scorpion înseamnă că răspunsurile pe care le așteptăm din lumea exterioară nu vor fi suficient de clare, fiind nevoie să facem apel la o analiză profundă, inclusiv la vocea noastră interioară. În perioada retrogradării pot avea loc amânări, întârzieri sau confuzii.

Super Lună Nouă în Balanță, pe 16 octombrie

Va fi cea mai apropiată Super Lună Nouă din acest an care, fiind în Balanță, ne va cere să ne concentrăm pe echilibru. Va trebui să fim creativi și să ne gândim la noi modalități de abordare a vieții și a schimbărilor care au loc. Nu va exista o întoarcere la vechiul mod de viață și va trebui să găsim soluții noi, inovatoare, pentru viitor.

Soarele intră în Scorpion  pe 22 octombrie

Principiul călăuzitor al Scorpionului este dorința. Scorpionul este un semn  al profunzimii, al intimității  al sentimentelor extreme, iar superficialitatea pur și simplu nu i se potrivește. În perioada acestui tranzit vom dori să ajungem la rădăcina problemelor, iar mediocritatea ne va deranja. Vom fi interesați de tot ceea ce este ascuns, secret sau suprimat. Cu Soarele în Balanță am tins spre egalitate și corectitudine, dar odată cu intrarea astrului în Scorpion vom ști că viața nu este întotdeauna corectă.

Mercur retrograd revine în Balanță pe 27 octombrie

Revenirea lui Mercur în Balanță ne va obliga să ținem seama de dorințele și interesele celorlalți și ne va ajuta să ajungem la un compromis în problemele rămase nerezolvate în timpul tranzitului inițial al planetei comunicării prin acest semn. Asperitățile din comunicare se vor atenua și vom fi mai dispuși să cedăm de la noi în favoarea compromisului și a păcii.

Lună Plină în Taur pe 31 otombrie

A doua Lună Plină dintr-o lună este supranumită Luna Albastră, fiind un eveniment destul de rar. Această Lună Albastră va amplifica energiile spirituale deja existente în această periodă și ne vom simți mai conectați la lumea superioară, la intuiția și abilitățile noastre psihice.

Mercur tranzitează Scorpionul între 27 septembrie și 27 octombrie

Marte retrogradează între 9 septembrie și 13 noiembrie

Google ads